BIST 10.106
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.413,21
HABER /  GÜNCEL

Brezilya'da askerler polisle çatıştı

Bahia eyaletinde grev yapan polis memurları, protesto için toplandıkları eyalet meclisinden kendilerini çıkarmaya gelen askerler ile çatıştı.

Abone ol


Brezilya'nın Bahia eyaletinde grev yapan polis memurları, protesto için toplandıkları eyalet meclisinden kendilerini çıkarmaya gelen askerler ile çatıştı.

Askerler, çalışma koşulları ve maaşlarının iyileştirilmesini talep eden grevci polis memurları ve ailelerine plastik mermi ile müdahale etti.

Polis gücünün greve başladığı Salı gününden bu yana Bahia eyaletinin yönetim merkezi Salvador kentinde cinayet oranı iki katın üzerinde arttı.

Brezilya'nın üçüncü büyük kenti Salvador, 2014 Dünya Kupası maçlarının oynanacağı stadyumlardan birine ev sahipliği yapıyor.

Hükümet, Bahia'nın 30 bin kişilik polis gücünün yaklaşık üçte birinin greve katıldığını söylüyor.

Polis memurları maaşlarının en az yüzde 30 artırılmasını ve çalışma koşullarının düzeltilmesini istiyor.

Grev esnasında Bahia sokaklarında güvenliği temin etmek için 3 bini aşkın Brezilyalı asker ve jandarma eri görevlendirildi.

Yetkililer, 31 Ocak'ta başlayan grevden beri eyalet çapında 93 cinayet işlendiğini ve bu rakamın normalin çok üzerinde olduğunu söylüyor.

Grevin liderlerinden polis memuru Marcos Prisco, talepleri kabul edildiği an işbaşına döneceklerini, ancak halihazırdaki şartlar altında çalışmayı reddettiklerini belirtti.

Bahia Valisi Jaques Wagner ise grevin yasadışı olduğunu söyleyerek, bazı polis memurlarını bilhassa olay çıkartarak halkı sindirmeye çalışmakla suçladı.