BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.499,50
HABER /  SPOR

Brezilya tangoyu bitirdi video

Brezilya kötü başladı iyi bitirdi. Sambacılar tangoculara futbol dersi verdi.

Abone ol Brezilya, Copa America finalinde ezeli rakibi Arjantin'i 3-0 yenerek şampiyon oldu.

Breziya, ezeli rakibi Arjantin ile oynadığı üst üste ikinci Copa America finalinde de zaferle ayrıldı.

Finale gelene kadar gösterdiği performansla kupanın favorisi olarak gösterilen Arjantin, hiçbir varlık gösteremediği mücadeleyi 3-0 kaybetti.

BİRİNCİ GOL



Brezilya, Maracaibo'da 42 bin kişinin izlediği 42'inci Copa America finalinde dördüncü dakikada Julio Baptista'nın golüyle öne geçti.

İKİNCİ GOL



Arjantin formasının 115'inci kez giyen kaptan Roberto Ayala 40'ıncı dakikada topu kendi ağlarına yolladı, 69'da Daniel Alves skoru belirledi.

Turnuvaya Kaka ve Ronaldinho'suz gelen Brezilya final maçında toplam 37 faul yaparak Arjantin'in hücuma dönük ve göze hoş gelen futbolunu oynamasına izin vermedi.


ÜÇÜNCÜ GOL



Arjantin'i 1991 ve 1993 yıllarında Copa America şampiyonluğuna taşıyan Alfio Basile bu turnuvadaki 19'uncu maçında ilk yenilgisini alırken, Brezilya dokuzuncu kez Güney Amerika kıtasının en büyüğü oldu.

Copa America'da 14 yıldır mutlu sona ulaşamayan ve ezeli rakibine üst üste üçüncü kez üç farklı skorla yenilen Arjantin'de teknik direktör Basile karşılaşmadan sonra basına konuşmadı.

Brezilya'nın başında bulunduğu 11 aylık sürede ilk kupasını kazanan Dunga ise, "sabah erkenden işe giden, evine ancak gece dönen ve tek mutluluğu Brezilya'nın galibiyeti olan işçinin onurunu kurtarmak için oynadık" dedi.

Brezilya: Doni; Maicon, Alex Rodrigo, Juan, Gilberto, Elano (34' Daniel Alves), Mineiro, Josue, Julio Baptista, Vagner Love (90' Fernando), Robinho, (90'+1' Diego)

Arjantin: Roberto Abbondanzieri; Javier Zanetti, Roberto Ayala, Gabriel Milito, Gabriel Heinze, Javier Mascherano, Juan Sebastian Veron (67' Luis Gonzalez), Esteban Cambiasso (59' Pablo Aimar), Juan Roman Riquelme, Lionel Messi, Carlos Tevez

Goller: 4' Julio Baptista 40'-k.k. Ayala, 69' Daniel Alves

Hakem: Carlos Amarilla (Paraguay)