BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,82
ALTIN 2.440,85
HABER /  DÜNYA

Barzaniden zeytin dalı

Barzani, sorunların çözümü için diyalog çağrısı yaptı ve şunları söyledi;

Abone ol

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonunun bölgeyi felakete sürükleyeceğini belirterek, sorunların çözümü için diyalog çağrısı yaptı.

Selahaddin kentinde Barzani başkanlığında yapılan Kürdistan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta PKK hedeflerine yönelik olası sınır ötesi operasyonu ve sınırdaki yığınağı değerlendirildi.

Kürt internet sitelerine yansıyan haberde Barzani, toplantı sonrası Türkiye'ye, sorunları diyalog yöntemi ile çözme çağrısı yaptı. Barzani, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye’nin birçok ortak yönleri olduğuna dikkat çekerek, "Bölgeyi felakete sürükleyecek askeri bir operasyon yerine, iki tarafın ortak yönlerine hizmet edecek doğru yaklaşımların esas alınması lazım. Sorunların savaşla değil, barış ve diyalogla çözülmesi gerekiyor" dedi.

Toplantıda, Türkiye ile iyi ilişkiler geliştirilmesi yönünde karar alındığı belirtilerek, "Federal Kürdistan Bölgesi, devamlı olarak Türkiye ile dostluk ve güven çerçevesinde bir ilişkinin meydana gelmesini bekliyor. Mevcut sorunlar barış yoluyla çözüme kavuşturulabilir" denildi