BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

İlişkiler darmadağın olur

ABD'nin terör örgütüne silah sağladığı iddialarına Gül işte böyle cevap verdi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, 'ABD'nin terör örgütü PKK'ya silah sağladığının' ortaya çıkması durumunda, bunun Türkiye-ABD ilişkilerini 'darmadağın' edeceğini belirterek, konunun araştırıldığını söyledi.

Gül, Kanal A'da yayınlanan 'Gündem Ankara' adlı programda çeşitli konulara ilişkin soruları yanıtladı.

'Geçtiğimiz hafta bazı PKK itirafçılarının, Amerikalıların PKK terör örgütüne silah konusunda destek verdiğini söyledikleri' hatırlatılarak, 'Amerikalıların doğrudan destek verdiği yönünde tespitler var mı?' yönündeki soruya, Gül şu yanıtı verdi:

ABD'nin terör örgütü PKK'ya silah sağlıyorsa bunun mutlaka ortaya çıkacağını kaydeden Abdullah Gül, şöyle devam etti:

'Böyle bir şey ortaya çıktığında da her türlü ilişki darmadağın olur. Araştırıyoruz. Kendisi, terör örgütü olarak ilan etmiş. Kendisi, terör örgütünün başının bir zamanlar yakalamış, bize teslim etmiş. Mali kaynaklarını kurutmak için müşterek çalışmalar yapılıyor, böyleyken tutup da kendi arabalarıyla götürüp silah vermeleri pek akıllıca iş değil. Yani verecekse el altından verir, verecekse Irak arabalarıyla götürür verir. Bu bakımdan hemen doğru diyemeyiz. Bunlar oyun da olabilir. Bunlar Türkiye ile ABD arasını bozmak için de olabilir. Madem ki böyle bir iddia var, bununla ilgili girişimde bulunmak, bunun arkasını takip etmek durumundayız.'