BIST 10.199
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.394,78
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın seçim tahmini

Canlı yayında Erdoğan rakam verdi. Oy oranı ve vekil sayısı tahmini bakın ne oldu...

Abone ol

Erdoğan, Kanal 24 televizyonunda canlı yayınlanan ''Ankara Masası'' adlı
programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan'a seçime yönelik tahminleri de soruldu. Erdoğan "yüzde 40'tan aşağı değil" dedi.

Baykal'ın, ''Seçimi kaybedersem Rodos'a yüzerim'', DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, ''Kaybedersem Edirne'den Hakkari'ye yürüyeceğim'' şeklindeki sözlerinin hatırlatılması ve ''Siz seçimi kaybederseniz ne yaparsınız?'' sorusu üzerine Erdoğan, "durumu çek ederim ama partimin böyle bir sorunu yok" diye cevap verdi.

Erdoğan  ''Biz, yüzde 34.4 aldık, bu seçimde kesinlikle onun üzerinde olmamız lazım. Onun üzerinde olmaması halinde, arkadaşlarımızla oturur, değerlendirmemizi yaparım. O değerlendirmeden sonra durumu çek ederim. İstifa ederim, bırakırım, bunu söylemiyorum. Benim partimin böyle bir sorunu yok'' diye konuştu.

BAHÇELİ'NİN VAKTİ ÇOK

Partisiyle oturup, partisiyle kalktığını, tatili olmadığını anlatan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ''Hafta sonlarında özel arabamla dolaşıyorum'' şeklindeki sözlerini de eleştirdi. Erdoğan, ''Beyefendi, sen hafta sonlarında özel işlerine gidiyorsun. Benim hafta sonum, özel işim yok ki. Benim her anım devlet, ülke için... Ben senede 1 hafta bile çoluk çocuğumla tatil fırsatı bulamıyorum. Zemin hazırlasak bile medya bizi rahat bırakmıyor'' şeklinde konuştu.

''YÜZDE 40...''

Ak Parti'nin durumuyla ilgili, ayrı ayrı kurumlara, her ay birer ikişer, üç ayda bir de üçlü bir kamuoyu araştırması yaptırdıklarını ve bunların birbirleriyle çaprazlama kontrolünü sağladıklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Hamd olsun şu anda çok çok iyi bir noktadayız, oran itibariyle öyle tahmin ediyorum ki, yüzde 40'ın üzerinde, yüzde 40'larda bir oranı yakalayacağız. Milletvekili sayısı olarak hesaplarını yatırdım, ama açıklamam doğru olmaz. İki partili bir parlamentoda biz çok güçlü geliyoruz. 367'yi falan tanımayız ondan sonra onu söyleyeyim. Ama 3 partili olması halinde de yine kesinlikle 300'ün üzerinde. Dolayısıyla bizim burada ne yüzmeye, ne yürümeye niyetimiz yok.

YÜRÜMEYE YÜZMEYE ŞİMDİDEN BAŞLAYIN

Yüzecek, yürüyecek olanlara da diyorum ki, zaman kaybetmeyin, şimdiden yüzmeye, yürümeye başlayın. Çünkü daha sonra o mesafeyi kat etmekte zorlanırsınız.''

Geçen seçimlerde, Bahçeli'nin, eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın, ''bıraktım'' dediklerini anımsatan Erdoğan, ''Tansu hanım 'bıraktım' dedi bıraktı. Yılmaz 'bıraktım' dedi, geldi bağımsız aday oldu'' dedi.