BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,83
ALTIN 2.414,42
HABER /  DÜNYA

Brezilya halkı büyük protestoya hazırlanıyor

Brezilya, Ulusal Bağımsızlık Günü'nde yapılması planlanan gösterilere odaklandı. Son bir aydır internet üzerinden örgütlenen halk hükümete sesini en sert şekilde duyurmayı hedefliyor. Bugün ülke genelinde yapılacak gösterilerin Brezilya tarihinin en büyük

Abone ol

İNTERNET HABER -Geçtiğimiz aylarda Brezilya'da Türkiye ile eşzamanlı gündeme gelen protestolar dünya kamuoyunun ilgisini bir anda ülkeye çekti. Ulaşım ücretlerine yapılan zamma yönelik başlayan protestolar, kamu hizmetlerinin yetersizliği, yolsuzluk ve hükümet harcamalarının iyi yönetilememesi konularından Papa'nın ziyaretine kadar çeşitlendi.

Haziran ayının ortalarında başlayan gösteriler, artçı protestolar halinde Haziran ayından bu yana devam ediyor. Ancak Brezilya'nın ulusal bağımsızlık günü olan 7 Eylül için internet üzerinden yeniden organize olan halk, ülkenin tamamında ses getirecek büyük bir çaplı bir gösteri yapmayı düşünüyor. Gösterilere şiddetin karışıp karışmayacağı henüz belli değil ancak hükümet ve yerel yönetimler aldıkları tedbirlere rağmen şiddet olaylarının çıkmasından endişeli gözüküyor.


Hükümet, tedbirler almasına rağmen çıkacak olaylardan endişe duyuyor.