BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,08
ALTIN 2.447,28
HABER /  SAĞLIK

Bozuk yumurta zeka özürlü çocuk

İleri yaşlardaki kadınlara tüp bebek yaptırması öneriliyor. Çünkü yaşlılıkta yumurta bozuluyor ve çocuk

Abone ol

Erdemli Belediyesi ile Mersin Tüp Bebek Merkezinin ortaklaşa düzenledikleri etkinlikte kısırlık ve tüp bebek hakkında bilgi verildi.

Erdemli Ticaret ve Sanayi odası toplantı salonunda gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Necip Öztürk, kısırlık konusunda, kısırlığın bir eksiklik ya da özür olmadığını, grip gibi bir hastalık olduğunu söyledi. Öztürk, “Bu olay sıradan bir durum. Herkesin başına gelebilir. Bunu böyle algılayıp, insanlara yardımcı olmak lazım. Kadının yaşı ilerledikçe yumurtalarının bozulma oranı da artar. 40 ve üzeri yaşlarda bulunan kadınların yumurtlarının bozulma oranı yüzde 80 civarındadır. Yumurtası bozuk olan kadının normal yolla hamile kalması durumunda çocuğun zeka özürlü olma ihtimali yüzde birdir. Bu oran 30-40 arası üç yüzde birdir. Yirmili yaşlarda ise bin 250’de birdir bu oran. Dolayısı ile yaşı ileri olan bayanlara tüp bebeği tavsiye ediyoruz” diye konuştu.


Mersin Tüp Bebek Merkezi Başhekimi Ahmet Özdemir’de Tüp Bebek Merkezi’nin Türkiye’nin sayılı Tüp Bebek Merkezlerinin arasında olduğunu belirterek, "Bu hizmeti Mersin’e getirmek sureti ile çok iyi bir iş yapılmıştır. Bu hizmet için insanlarımız Adana’ya, Ankara’ya ve İstanbul’a gitmek zorunda kalıyorlardı. Şimdi biz Mersin’de bu hizmeti onların ayaklarına getirdik” dedi.

Konuşmaların ardından konferans soru cevap şeklinde devam etti. Konferansa Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Sadullah Özdemir ve Ebriyologlar Elif Dilekçi ve Ali Kaplan’da katıldı.