BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.447,45
HABER /  POLİTİKA

BDP'de kardeş Demirtaş dönemi

Kapatılan DTP"nin yoluna devam ettiği BDP, 1 Şubat"ta olağanüstü kongreye gidiyor.

Abone ol

BDP, 1 Şubat'ta yapılacak kongresinde yeni genel başkanını seçecek. Bu görev için, DTP’de sahte çürük raporu nedeniyle koltuğundan olan eski Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın kardeşi Selahattin Demirtaş’ın adı geçiyor.

Kongreye kısa süre kalmasına rağmen, henüz genel başkan adayı çıkmadı. Ahmet Türk’ün siyasi yasaklı olması, Diyarbakır ilçe belediye başkanı Fırat Anlı’nın da tutuklanması üzerine BDP’nin Ufuk Uras’a Genel Başkanlık teklifi götürdüğü öğrenildi. Uras’ın teklifi geri çevirmesi üzerine BDP’de yaşanan Genel Başkan adaylığı sıkıntısına çare olarak sürpriz isimler gündeme geldi.

BDP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş’ın kongrede yüksek olasılıkla tek aday olarak gösterilmesi bekleniyor. BDP’deki “güvercin kanat” temsilcileri arasında olan Demirtaş’ın parti yönetimine “Artık Grup Başkanvekili olarak görev yapmak istemiyorum” mesajını ilettiği ve bu şekilde adaylık beklentisini hissettirdiği öğrenildi.

ŞAHİNLER “BAYDEMİR” DİYOR

BDP’de Demirtaş’ın ismine sıcak bakmayanlar kesim ise farklı isimler öneriyor. Bunlardan birisini ise mevcut başkan Demir Çelik’in görevini sürdürmesi oldu. Ancak, BDP tabanında pek tanınmayan Çelik’in yerine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in, Belediye başkanlığını bırakarak BDP’nin başına geçmesini talep edenler de bulunuyor.
Anayasa Mahkemesi Baydemir’e siyaset yasağı getirmemesinin de Baydemir için bir avantaj olduğu belirtilirken, aday olmaması halinde ilk genel seçimlerde milletvekili adayı gösterilmesi bekleniyor. Partide “şahin kanatın” en hararetli savunucusu olarak gösterilen Emine Ayna’nın adı da Genel başkanlık için geçiyor

Gazeteport