BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.402,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ'dan tarihi davaya yorum

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ”12 Eylül davası tarihi bir yargılama, Türk demokrasi tarihi, Türk hukuk devleti açısından son derece anlamlı ve önemli bir yargılama” dedi.

Abone ol

Bozdağ, Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyon VI. Dönem Toplantıları için bulunduğu Bişkek'ten yurda döndü.

Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bozdağ, dün başlayan 12 Eylül davasına ilişkin olarak, "12 Eylül davası tarihi bir yargılama, Türk demokrasi tarihi açısından, Türk hukuk devleti açısından son derece anlamlı ve önemli bir yargılama" diye konuştu.

Türkiye'de ilk defa darbeyi yapan lider ve onunla beraber olanların hesap verdiğini ve yargılandığını ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti: "Türkiye'de yapanın yaptığının yanına kar kalmadığı, anayasa ve hukukun dışına kim çıkarsa çıksın velev ki onlar gücü elinde bulunduran kişiler de olsa, darbeyi gerçekleştiren kişiler de olsa yargının huzuruna gün gelip çıkacağı, hesap vereceği, hesap verme zorunda kalacağı anlayışını ortaya koymuştur. O yüzden bu fotoğraf Türkiye'nin demokrasi ve hukuk tarihi açısından önemli bir kilometre taşını daha aştığını göstermektedir. Çünkü ilk defa darbeyi gerçekleştiren lider ve onunla beraber olanlar hesap veriyor, yargılanıyor. Millet adına yargıya hesap veriyor."