BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ'dan Numan Kurtulmuş yorumu

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanı olduktan sonra yerine Numan Kurtulmuş mu gelecek? O soru Bekir Bozdağ'a soruldu?

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kurtulmuş ile ilgili dillendirilen senaryoya "Sayın Kurtulmuş siyasi geçmişiyle bizimle örtüşen bir insan, AK Parti içinde Türkiye'ye hizmet etme imkanı bulacaktır, bu da Türkiye'nin kazancı olacaktır" diye cevap verdi.

A Haber kanalında, gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bozdağ, Sevilay Yükselir'in sorularına cevap verdi.

Yükselir: Başbakan Erdoğan'ın bu daveti için çeşitli yorumlar yapıldı, Numan Kurtulmuş AK Parti'ye geldikten sonra Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı, Numan Kurtulmuş da Başbakan olabilir mi?

Bekir Bozdağ: Bizim siyasetimizde bir hesap üzerine siyaset yapmak yoktur, parti içerisinde hizmet edenler oldu, bir kısmı ayrıldı bir kısmı devam ediyor ama bizim partimizde kesinlikle bugüne kadar bir siyaset uygulaması yapılmadı, bundan sonra da yapılması yanlıştır. Çünkü AK Parti hesapları boza boza gelen bir partidir, bu konuda değerlendirme yapanlar olabilir herkesin birşey demek hakkı var ama ben AK Parti içerisinde bir sorun olacağı kanaatinde değilim, Sayın Kurtulmuş partiye gelirse diğer mensuplarımız gibi Türkiye'ye hizmet edecektir.

Yükselir: Peki bu senaryo tutsa, gerçekten sayın Başbakan Cumhurbaşkanı adayı olursa, Çankaya yoluna girdikten sonra Numan Kurtulmuş liderlik koltuğuna oturursa sıkıntı olur mu?

Bekir Bozdağ: Ben şimdiden bu değerlendirmeleri yapmayı doğru görmüyorum, dışarıdan yapanlar olabilir fakat AK Parti içinde böyle bir değerlendirme yapan olmaz. Bizim kendi anlayışımız, misyonumuz ve vizyonumuz herhangi bir sorunun yaşanmayacağını gösteriyor. Biz yolumuza, hizmetimize, çalışmamıza devam edeceğiz, olmamış, ileride nasıl olacağı belli olmayan konularla ilgili yorum yapmak kahinlerin işidir, benim kahinlik gücüm yok. Sayın Kurtulmuş siyasi geçmişiyle bizimle örtüşen bir insan, AK Parti içinde Türkiye'ye hizmet etme imkanı bulacaktır, bu da Türkiye'nin kazancı olacaktır. İleriye dönük konular üzerinde konuşmayı ben doğru görmüyorum.