BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.402,85
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ'dan Alevilerle ilgili açıklama

Bekir Bozdağ demokratikleşme paketinde eksik yer alan Aleviler ile ilgili düzenlemeler hakkında konuştu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Aleviler ile ilgili düzenlemelerin yapıldığını ve çalışmalar bittiğinde paket açıklanacağını söyledi.

Açıklamasından satırbaşları...

Muhalefet baraj konusunda samimi değil. Dar bölge derlerse dar bölge ya da diğer seçenek. Bunların ikisine de karşı çıkarlarsa bunlardan birini hayata geçireceğiz.

Üniforma giyecek olanlar hariç diğerlerine serbestlik getiriyor. Üniformayı kimlerin giyeceklerine kurumlar kendileri karar veriyor. Hakim, savcı, polis, asker üniforma giyiyiyor. Yönetmelik değişikliğinin çerçevesini çizdik.

Alevi vatandaşlarımızın derdini kendine dert edinmiş bir hükümetimiz var. Tekke ve zaviye kanunu Aleviler dahil pek çok inanç grubuna yasak getirmiştir. Türkiye'de ilk defa Alevi kardeşlerimizle ilgili çalışmalar yaptık.

Ortaöğretim kurumlarında okutulan müfredatta Alevilik ile ilgili bölümler yazılmıştır. Muharrem ayı içerisinde hepimizin değer verdiği oruç ile ilgili yayınlar yaptık. Kerbela hadisesine ilişkin mevlitler okutuldu.

Tekke ve zaviye kanunu CHP çıkarmıştır, Dersim'in adını CHP değiştirmiştir, ne kadar acı varsa o dönemde yapılmıştır. Ama bu konuda somut adımlar atan AK Parti hükümeti olmuştur.

Yeni adımlar atılacaktır, çalışmalar yürütülüyor. Çalışmalar bittiğinde yeni paket açıklanacaktır.