BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.438,93
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ'a Türk bayraklı protesto

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı, Berlin'de Türk bayrağı taşıyan bir kişi protesto etti.

Abone ol

Berlin Büyükelçiliğinin açılış törenine katılmak üzere Berlin'e gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Berlin şubesinin açılışını yaptı. Bozdağ'ı, açılışta UETD Genel Başkanı Hasan Özdoğan, UETD Berlin şubesinin Başkanı Sinan Kaplan ve CDU üyesi Ertan Taşkıran karşıladı. Açılış konuşmasını yapan UETD Genel Başkanı Hasan Özdoğan, Almanya'nın ikinci vatan haline geldiğini belirtti. Hasan Özdoğan, özellikle 3.neslin aynı zamanda Avrupa kültürüyle de yetiştiğini ve bu nesilden çok ümitli olduğunu kaydetti. 

Burada konuşan Devlet Bakanı Bekir Bozdağ, farklı kültürlerin insanların birbirini ötekileştirmemesi gerektiğini belirtti. Büyük devletlerin farklılıkları zenginlik olarak gördüğünü kaydeden Bozdağ, “Biz gözümüzü kapatırsak güneş yok mu oluyor. Doğru olan bunların varlığını kabul edip birlikte mutlu yaşamanın yollarını aramaktır. Ben inanıyorum ki, UETD bu yolda mücadele edecektirö dedi. Bekir Bozdağ Almanya'da Türklerin uyum sorunu olduğuna inanmadığını ifade ederken, “Uyum sorunu birinci nesilde vardı. Onların dil sorunları vardı. Ancak yeni neslin sorunu yok. Sorun katılımda, ötekileştirmede, ayrımcılıkta yatıyor. Ama inşallah bunlar zamanla ortadan kalkacak" dedi. 

Bakan Bozdağ'ın açılışa gelişi esnasında tek kişilik bir protesto gösterisi yapıldı. Üzerinde Atatürk'ün kalpaklı resminin bulunduğu Türk bayrağı taşıyan bir kişi, taşıdığı bayrağı kaldırarak “Ergenekoncu burada", “Kahrolsun faşizm" gibi sloganlar attı. Polis protestocuyu engellemedi.