BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.422,80
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Ertuğrul Günay Özbekistan'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Özbekistan'a gitti.

Abone ol
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin, Özbekistan ile turizm alanındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi konusunda gereken tüm desteği sağlayacağını söyledi.
 
Bakan Günay, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki resmi temasları çerçevesinde, "Büyük İpek Yolunda Turizm-18. Uluslararası Taşkent Turizm Fuarı'nın açılışına katıldıktan sonra, Özbek Turizm Kurumu Başkanı Farruh Rizayev ile bir araya geldi.
 
Görüşmede turizmde iki ülke arasındaki ilişkilerin durumu ve perspektifi ele alınırken, Bakan Günay, Rizayev'i, Türkiye'de düzenlenen turizm fuarlarına davet etti.
 
Günay, söz konusu fuarlara katılmak için Türkiye'ye gelmesi halinde, Rizayev'i turizm işletmecileri ve yatırımcılarıyla bir araya getirerek, Özbekistan'ın turizm potansiyelini tanıtacak bir toplantı yapmasına yardım edeceklerini değinerek, Türkiye olarak turizm alanında Özbekistan'a gereken tüm desteği sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.
 
Özbekistan'ın gerçekten görülmeye, bilinmeye ve yaşanmaya değer güzel bir ülke olduğunu, Buhara, Semerkant, Hive, Taşkent ve Fergana gibi kültürel açıdan çok zengin kentleriyle turizm açısından Türkiye'nin de çok ilgisini çekecek bir ülke konumunda bulunduğunu dile getiren Günay, Özbekistan'ın vize alımındaki bazı sorunları halletmesi ve iki ülke arasındaki karşılıklı uçak seferlerinin daha da artırılması halinde, Türkiye'den bu ülkeye gidecek turist sayısının belirgin ölçüde artacağını belirtti.
 
FARRUH RİZAYEV
 
Özbek Turizm Devlet Kurumu Başkanı Farruh Rizayev de hükümetinin turizm sektörünün geliştirilmesine çok önem verdiğine değinerek, bu çerçevede Özbekistan ile Türkiye arasında turizm alanındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik büyük potansiyelin bulunduğunu belirtti.
 
Günay ile yaptığı görüşmelerde, Türkiye'den Özbekistan'a gelecek turist sayısının artırılmasına yönelik yapılacak çalışmaları ele aldıklarını ifade eden Rizayev, ayrıca Türkiye'de yapılacak turizm fuarlarına Özbek heyetlerinin de katılması konusunda mutabakata vardıklarını vurguladı.
 
Rizayev, Bakan Günay'a, altın işlemeli geleneksel Özbek giysisi "çapan" hediye ederken, Günay da Rizayev'e İznik seramiğinden bir mozaik ile Türkiye'nin tarihi yerlerini tanıtan kitap takdim etti.