BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ BDP ve CHP'yi hedef aldı

Teröristlerle kucaklaşan BDP'li vekiller gündemin ilk sırasında. Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın hedefinde BDP vardı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, BDP'li milletvekillerin, Şemdinli-Derecik bölgesinde PKK'lı teröristlerle buluşmasıyla ilgili, ''BDP'nin bir yandan barış söylemleri varken, bir yandan da teröristlerle sarmaş dolaş olarak fotoğraflar vermeleri, samimi olmadığını gösteriyor. PKK terör örgütünün bir uzantısı olduğunu bütün Türkiye biliyor'' dedi.

Bozdağ, 3 günlük Batı Trakya gezisinin ardından İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ü ziyaret eden Bozdağ, daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.1.20120818135040.jpg

Bir gazetecinin ''BDP'li milletvekillerinin PKK ile görüşmesi konusunda neler diyeceksiniz'' sorusu üzerine Bozdağ, BDP'li milletvekillerinin PKK ile görüşmesini yadırgamadıklarını belirtti.

BDP'NİN PKK'NIN UZANTISI OLDUĞUNU BÜTÜN TÜRKİYE BİLİYOR

Siyasi partilerin terörle arasına mesafe koyması gerektiğini ifade eden Bozdağ, ''BDP'lilerin PKK ile görüşmeleri bizi hiç yadırgamadı. Biz şunu söylüyoruz, siyasi partiler terörle, şiddetle arasında mesafe koymalıdır. Terörün, şiddetin karşısında olduğunu açıkça ifade etmelidir. BDP'nin, bir yandan barış söylemleri varken, bir yandan da teröristlerle sarmaş dolaş olarak fotoğraflar vermeleri, samimi olmadığını gösteriyor. PKK terör örgütünün bir uzantısı olduğunu bütün Türkiye biliyor'' şeklinde konuştu.

HANGİ CHP?

Bozdağ, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının ardından yaptığı açıklamaları sorması üzerine, Aygün'ün PKK terör örgütü tarafından serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamaların herkesi üzdüğünü söyledi.

Bu açıklamaların CHP'ye oy veren vatandaşları fazlasıyla üzdüğünü dile getiren Bozdağ, ''Çünkü söylediği şeyler kabul edilir nitelikte şeyler değil. PKK'lı teröristlerin, 'ağabey' diye konuştukları Aygün, 'Yeni CHP'de bulunmaktan memnun olduğunu söylüyor. Ben buradan sayın Kılıçdaroğlu'na şunları söylemek istiyorum, 'Yeni CHP', PKK'lı teröristlerin 'ağabey'' dediği milletvekillerinin CHP'si mi, halkın CHP'si mi? Biran önce karar vermeleri gerekiyor'' ifadesini kullandı.

Daha sonra CHP İpsala ilçe teşkilatını da ziyaret eden Bozdağ, burada CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ve partililerle bayramlaştı.  Bozdağ, ziyaretlerinin ardından ilçeden ayrıldı.