BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ 7 Haziran için iddialı konuştu

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 7 Haziran'da seçmenin yalan furyasına dur vereceğini söyledi.

Abone ol
Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 7 Haziran seçimlerinde seçmenin yalan furyasına dur diyeceğini iddia etti. İmam Hatipler'in önünü açtıklarını söyleyen Bozdağ, AK Parti iktidarının 28 Şubat zulmünü ortadan kaldırdıklarını kaydetti.

Bozdağ, Aydıncık ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, seçimlere çok az bir zaman kaldığını hatırlatarak, vatandaşların Türkiye'de kimin iktidar, kimin muhalefet, kimin milletvekili olacağına sandıkta karar vereceğini söyledi.
 
Siyasi parti liderlerinin seçim döneminde vaatlerini bir bir sıraladığını ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:
 
"Bu seçimler, bazı yönlerinden diğer seçimlerden çok farklı. Şimdiye kadar hiçbir seçim öncesi siyasi partiler bu kadar ayağı yer basmayan vaatler sıralamamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu 'şunları bunları vereceğim' diye vaat yapıyor. Diğer yandan sayın Bahçeli ondan geri kalmıyor 'ben de şunları vereceğim' diyor. Demirtaş 'ben daha fazlasını vereceğim' diyor. Bir de tencereci tavacı Haydar var. O 'hepsinden daha çoğunu vereceğim' diyor.  Vaat yarışına girdiler. Bunlar nasıl olur, yapılabilir mi, yapılamaz mı bunun derdinde kimse değil. Gökteki yıldızları talep etseniz 'hayır yapamam' değil 'bir bakalım' diyecek noktaya geldiler. Vaat yarışı, yalan rüzgarına ondan da öte palavra yarışına döndü." 
 
"AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ"
 
Milletin vaatlere değil, hizmete oy verdiğini dile getiren Bozdağ, "Adeta herkes ben daha fazla palavra sıkarım havası içerisinde. Türk milletinin, Aydıncıklıların basiretine, bilincine sağ duyusuna da saygısızlığın ta kendisidir bu. Millet hangi duaya amin diyeceğini, hangisine amin demeyeceğini çok iyi bilir. Nelerin yapılacağını, yapılamayacağını en az Kılıçdaroğlu, en az Bahçeli kadar bu milletin her ferdi de bilir.  Bizim bir lafımız var 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.' Bizi gösteren laflarımızdan öte yaptıklarımızdır" diye konuştu.
 
AK Parti iktidarı öncesi ülkenin koalisyon ile yönetildiğini anımsatan Bozdağ, şöyle devam etti:
 
"Onun için bu seçim Allah'ın izniyle bu yalan furyasına 'dur' seçimi olacaktır. Ayağı yere basmayan, havada uçan Bahçeli'nin, Kılıçdaroğlu'nun havasını alıp beraber yere indireceğiz, yerde siyaset yapmalarını sağlayacağız. Gerçeklerle siyaset yapmalarını sağlayacağız Türkiye’nin ayağı yere basan politikalara ihtiyacı var. Türkiye’nin gerçekleriyle uyuşan politikalara ihtiyacı var. Yalana dolana değil, artık eski Türkiye’nin yalanlarıyla yeni Türkiye’nin insanlarını kandırma devri bitmiştir. 7 Haziran seçimleri palavra seçimine mezar olacaktır."
 
"28 ŞUBAT ZULMÜNÜ ORTADAN KALDIRDIK"
 
 Diyanet İşleri Başkanlığı ve dini konuların hiçbir seçimde bu kadar tartışma konusu yapılmadığını belirten Bozdağ, şunları söyledi:
 
"Demirtaş diyor ki 'Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağım', Kılıçdaroğlu da 'ben de zorunlu din dersini kaldıracağım' diyor. Okullara konan seçmeli 'Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatına ilişkin derslerini kaldıracağız' diyorlar. Soruyorum bu Diyanet İşleri Başkanlığı, bu Kur'an kursları, bu yerler bu ülkeye hangi zararı verdi. Biz '4+4+4' dedik. 28 Şubat'ın zulmünü ortadan kaldırdık. İmam hatiplerin önünü açtık. Sizin imam hatip düşmanlığınız bu diyanet düşmanlığınız nereden kaynaklanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bu ülkenin birliğinin, dirliğinin çimentosu olan kurumlarımızdan biridir."