BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.292,95
HABER /  SPOR

Karaman'da oryantiring heyecanı!

Okullar Arası Türkiye Oryantiring Şampiyonası Karaman'daki finallerle sona erdi.

Abone ol
Türkiye Oryantiring Federasyonu 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı Oryantiring yıldızlar ve küçükler Türkiye final yarışmaları tamamlandı. 327 sporcunun katıldığı finaller Karaman Çamlık mevkiinde gerçekleştirilirken, sporcuların gösterdiği performans büyük alkış topladı.
 
31 Mayıs 2015 tarihinde Karaman’ın Çamlık mevkiinde yapılan Okullararası Türkiye Oryantiring Şampiyonası finallerine takım kategorisinde Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kütahya, Malatya, Mersin, Ordu, Sakarya, Siirt ve Sivas. Ferdi kategoride ise; Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çorum, İzmir ve Trabzon’dan gelen toplam 327 sporcu mücadele etti.
 
Karaman Çamlık mevkiinde gerçekleştirilen yarışmalar zorlu ve bir o kadar çekişmeli mücadelelere sahne olurken, sporcuların göstermiş olduğu performans renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin farklı illerinden ve Kıbrıs’tan gelen sporcuları Vali Murat Koca yalnız bırakmayarak müsabakaları bir müddet yerinde izledi. 

"ORYANTİRİNG ARTIK YAYGIN BİR SPOR DALI" 
 
Karaman’da gerçekleştirilen yarışma hakkın bilgi veren Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Karaman’da ilk defa resmi anlamda oryantiring branşının Türkiye Şampiyonası finallerinin yapıldığını ve bu organizasyonu başarıyla tamamladıklarını belirtti. Kısacık, Türkiye’de oryantiring branşının artık yaygın bir spor dalı haline geldiğini ve ilerleyen dönemlerde Karaman’da böyle bir şampiyonasının büyükler kategorisinde de yapılabileceğini belirtti.

İŞTE FİNALLERİN MİNİK ŞAMPİYONLARI 
 
Zorlu geçen yarışlar sonunda Küçük Erkekler kategorisinde Eskişehir Melahat Ünügör Ortaokulu, Küçük Kızlar kategorisinde Eskişehir Ahmet Sezer Ortaokulu, Yıldız Erkekler kategorisinde Ankara Ş.Adil Erdoğan Ortaokulu, Yıldız Kızlar kategorisinde ise Ordu Başöğretmen Ortaokulu kategorilerinde dereceye girerek Okullar arası Türkiye Oryantiring Şampiyonu olan takımlar oldular. Ferdi kategoride şampiyonluk ipini göğüsleyen sporcular ise, Yıldız Erkekler kategorisinde Uğur Üstündağ, Küçük Erkekler kategorisinde Ahmet Özbey, Yıldız Kızlar kategorisinde İlayda Torman, Küçük Kızlar kategorisinde ise Duygu Yigen ferdi klasman da kategorilerinde Türkiye Şampiyonu olan sporcular oldu.
 
Yarışmada dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Karaman Valisi Murat Koca, Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, Oryantiring Federasyonu As Başkanı Koray Dever, Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Sekreteri Burhan Beder, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Adem Akçay, Oryantiring İl Temsilcisi Yakup Tamer Çıtlak tarafından verildi.
 
Karaman’da Çamlık mevkiinde gerçekleşen Okullar arası Oryantiring Türkiye Şampiyonası finalleri örneğine az rastlanan bir fair play olayına da şahit oldu. Çekişmeli geçen yarışlarda 269 göğüs numaralı Zerrin Deniz isimli sporcu, yarışmada derece mücadelesi esnasında rakibinin yaralandığını fark ederek yarıştı bıraktı ve rakibini bitiş noktasına kadar taşıdı. Deniz, göstermiş olduğu bu fedakarlık ile belki Türkiye Şampiyonluğunu kaçırmış olsa da, tüm sporculara ve katılımcılara unutulmayacak bir sporculuk örneği göstermiş oldu. Zerrin Deniz’in göstermiş olduğu bu örnek davranış sonunda Karaman Valisi Murat Koca tarafından sporcuya plaket takdim edildi.
 
Yarışmalar sonunda oluşan Tablo ise;
 
TAKIM: Küçük Erkekler: 1.Eskişehir Melahat Ünügör o.o, 2. Bursa Osman Gazi o.o, 3. Balıkesir Zagnospaşa o.o, 4. İzmir Özel Ekin o.o
 
FERDİ: 1.Ahmet Özbey, 2.Anıl Işıksoy, 3.Bora uğur Özkaranfil, 4.Kaya Sarper Erimtan
 
TAKIM: Küçük Kızlar: 1. Eskişehir Ahmet Sezer o.o, 2. İstanbul B.Ada 125.Yıl o.o, 3. Bolu Köroğlu Ortaokulu, 4. Sivas Cumhuriyet Üni.o.o
 
FERDİ: 1. Duygu Yigen, 2.Sena Güven, 3.Berra Kaplan, 4.Başak Durmaz
 
TAKIM: Yıldız Erkekler: 1.Ankara Ş.Adil Erdoğan o.o, 2. İstanbul Söğütlüçeşme o.o, 3.Bursa Osmangazi o.o, 4.Bursa Doğanbey Semiha Acar o.o
 
FERDİ: 1.Uğur Üstündağ, 2.Ahmet Tarık Deniz, 3.Demirhan Demirok, 4.Erdem Zülfikar
 
TAKIM:Yıldız Kızlar: 1.Ordu Başöğretmen o.o, 2. Bursa Namık Kemal o.o, 3. Balıkesir k.Ağaç Ahmet K.Kaş o.o, 4. Balıkesir Zağnos Paşa o.o
 
FERDİ: 1.İlayda Torman, 2.Yaren Yılmaz, 3.Begüm Arabacı, 4.Fatma Özdemir