BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,95
ALTIN 2.446,77
HABER /  GÜNCEL

Boyu tutmayanlar huzurevine gönderildi

Balık nesillerinin tükenmemesi ve devamlılığının sağlanması amacıyla denetimlere hız verildi.

Abone ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hal Şube Müdürlüğü ekipleri, Su Ürünleri Hali ve Mezat Satış yerlerindeki denetimlerini artırdı. İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa yapılan denetimlerde asgari boy standardının altındaki 19 kasa lüfer balığına el konuldu.

Balık avlama yasağının sona ermesinin ardından usulsüz ve denetimsiz avlanma sonrasında balık nesillerinin tükenmemesi ve devamlılığının sağlanması amacıyla denetimlere hız verildi. Büyükşehir Belediyesi Hal Şube Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Su Ürünleri Hali ve Mezat Satış yerlerinde denetim yaptı. Sabaha karşı yapılan denetimlerde "1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun boy ve ağırlık" ile ilgili maddesine aykırı tutulan 19 kasa lüfer balığına el konuldu. İlgili madde gereği boyu 20 santimetrenin altındaki lüferlerin tutulmasına yasak getirilirken, standartların altında olduğu belirlenince el konulan 19 kasa lüfer huzurevine gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Gülsüm Anafarta, bu tür denetimlerin artarak süreceğini belirtirken, standartların altında olmasına rağmen yakaladıkları lüferleri satış için Su Ürünleri Haline getiren balıkçılara ise İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce yasal işlem yapıldı.