BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.396,58
HABER /  DÜNYA

Böyle hırsız görülmedi

Burdur merkezde bulunan Mevlana Cami’nde bağış kutusu soyuldu. Güvenlik kamerası görüntülerinde, caminin kapısını tornavidayla açan hırsızın...

Abone ol

Burdur merkezde bulunan Mevlana Cami’nde bağış kutusu soyuldu. Güvenlik kamerası görüntülerinde, caminin kapısını tornavidayla açan hırsızın önce bağış kutusunu soyduğu, ardından camiye afiş asmaya gelen polislere yardım ettiği görüldü.
Mevlana Cami’ni kontrol etmek üzere camiye uğrayan Mevlana Cami Derneği başkanı Ahmet İldeş, camı kapısının tornavidayla açıldığını fark etti. Bağış kutusunun soyulduğunu fark eden İldeş, caminin içinde bulunan güvenlik kamerasını izleyince hayretler içinde kaldı.
Hırsızın camiyi soyup, kaygısızca polis memurlarına yardım ettiği anı şaşkınlıkla izlediğini dile getiren İldeş, “Camimizin içine kamera koymuştuk. Bu kamerayı zaman zaman bakıyoruz, kontrol ediyoruz. Bu defa camiye gittiğimde kapının tornavida ile açıldığını gördüm. İmamımız güvenlik kamerasından baktı. İzledik ki, adam bayağı aleni soymuş. Durumu karakola bildirdik.Polis kaydını aldı, takip edeceklerini söylediler. Kutuda en son bin 100 TL vardı ama sonra ne kadar para atıldı bilemiyorum. Bağış kutusunu soymuş daha sonra da oraya gelen polislere yardım etmiş. Hayret verici” diye konuştu.
Burdur Emniyet Müdürlüğü tarafından olayla ilgili araştırmanın devam ettiği öğrenildi.
(İHA)