BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,49
ALTIN 2.393,12
HABER /  DÜNYA

Belediye sözleşmeli yılan avcısı arıyor

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde zabıta memurunun bir eve giren yılanı öldürdüğü iddiası üzerine hayvanseverlerin tepkisini çeken belediye, ...

Abone ol

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde zabıta memurunun bir eve giren yılanı öldürdüğü iddiası üzerine hayvanseverlerin tepkisini çeken belediye, sözleşmeli olarak yılan avcısı alınacağını duyurdu.
Bayramiç’te bir ay önce Serdar Semih Saldıran’a ait evin bodrum katına yılan girdi. Bunun üzerine Saldıran, belediyeden yardım istedi. Belediyede görevli zabıta memuru Ercan Şener, yılanı yakalayıp doğal ortamına bıraktı.
Basında yer alan haberde geçen, "Yılan etkisiz hale getirildi" ifadesinden yola çıkan Hayvan Hakları Platformu Sözcüsü Sitare Şahin, belediyeyi Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne şikayet etti. İfadesine başvurulan zabıta memuru hakkında Bayramiç Kaymakamlığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Çanakkale Hayvanseverler Derneği de faks göndererek ve internette Şener’e tepki gösterdi. Bu olay üzerine Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer, belediye kadrosunda sözleşmeli olarak çalışacak belgeli ya da sertifikalı yılan avcısı aradıklarını duyurdu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tuncer, "Yılan yakalama belgesi ya da sertifikası olan bir ehil yılan yakalayıcıyı belediyemize sözleşmeli personel olarak almak istiyoruz. Doğa Koruma ve Milli Parklar böyle bir kurs açarsa bizler de bu kurstan mezun olan bir yılan yakalayıcı alırız” dedi.
Zabıta Ercan Şener ise başına gelen olumsuzluktan sonra bir daha yılan yakalamaya gitmeyeceğini belirterek, “Ben küçük yaştan beri tarla bahçede yaşadım. Yörede bulunan her türlü yılanı tanırım. Çok sayıda yılan gördüm. Bu nedenle yılanlardan korkmam. Evimize giren yılanları yakalayarak çıkarırdım. Bu nedenle vatandaşa yardımcı oldum. Evindeki yılanı yakalayıp bir çuval içine koyarak ziraat bahçesine götürüp saldık. Yılanı öldürmedik. Olayı gören ev sahibi, zabıta arkadaşım ve olay yerinde bulunan basın mensubu şahittir” diye konuştu.
(İHA)