BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.392,95
HABER /  DÜNYA

Yufkada gizli soygun iddiası

Yufka satışlarını değerlendiren Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Genel Başkanı İbrahim Güllü, “Yufka alan tüketici haberi olmadan soyuluyor” d...

Abone ol

Yufka satışlarını değerlendiren Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Genel Başkanı İbrahim Güllü, “Yufka alan tüketici haberi olmadan soyuluyor” dedi.
Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Genel Başkanı İbrahim Güllü, yaptığı yazılı açıklamada, tüketicinin sık kullandığı yufkanın hem pazarda açıkta, hem de yufka satışı yapan kapalı yerde satıldığı; ancak kilo ile satılması gereken yufkanın tüketiciye satılırken 1 kilogram yerine 6 tane, yarım kilogram yerine ise 3 tane verildiğine dikkat çekti.

ANTALYA’DA GÜNDE 4 TON YUFKA SATILIYOR
Satıcıya güvenen ve tarttırma ihtiyacı hissetmeyen tüketicinin gerçekte 600-700 gram yufka aldığının farkında olmadığını belirten Güllü, açıklamasında şunları kaydetti:
”Her kiloda yaklaşık yüzde 30 oranında tüketici soyuluyor. Bu satış şekli çok yaygın ve ranta dönüşmüş durumda. Sadece Antalya’da günde yaklaşık 4 ton yufka satıldığı düşünüldüğünde soygunun büyüklüğü ortaya çıkacaktır.”
Konu üzerinde hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Güllü, belediyelerin bu konuda çalışma yapmasını, Üretim İzin Belgesi, oda kaydı, vergi kaydı olmayan kişilere izin vermemelerini istedi.
(İHA)