BIST 10.674
DOLAR 32,18
EURO 34,94
ALTIN 2.423,46
HABER /  GÜNCEL

Boya fabrikası saatlerdir yanıyor

İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana gelen yangına çok sayıda ekip sevkedildi.

Abone ol

İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir boya fabrikasında çıkan yangına, fabrikadaki kimsayal maddelerin ve çevredeki rögar kapaklarının patlaması nedeniyle karadan ve havadan müdahale edilmekte zorlanılıyor. Yangının giderek büyüdüğü; çevresindeki bir fabrikaya ve hammadde tanklarının bulunduğu bölüme sıçradığı bildirildi.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / FOTO GALERİ

İÇERİDEKİ İŞÇİLERE ULAŞILAMADI İDDİASI

 Yangına şu ana kadar 51 itfaiye aracı ile 180 itfaiye personeli müdahale etti. Yangının, fabrikanın depolama kısmında meydana gelen bir patlama ile başladığı ve bu patlamada 2 işçinin yaralandığı öğrenildi.

Yangının büyüydüğü belirtilirken, içerideki 2 kişiye hünüz ulaşılamadığı iddia ediliyor. Yangının yan fabrikalara sıçrama tehlikesi bulunduğundan dolayı etrafındaki fabrikalar boşaltıldı. Orhanlı, Tuzla, Kurtköy, Pendik, Kartal, Sultanbeyli ve Ümraniye grupları yangına müdahale ediyor.

HIZLA BÜYÜYEN YANGIN AMATÖR KAMERAYA BÖYLE YANSIDI

İBB'DEN YAŞANAN YANGIN İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi' nden yapılan yazılı açıklamada Boya fabrikasında çıkan yangına kuvvetli patlamalar nedeniyle güçlükle müdahale edildiği bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi içerisinde 10 bin metrekare alan üzerine kurulu içerisinde nitro, seliloz ve tiner tanklarının bulunan tek katlı boya İmalathanesi'nde çıkan yangına kuvvetli patlamalar nedeniyle güçlükle müdahale edilebiliyor. İtfaiyeye 10.35 de yapılan ihbarla alarma geçen İstanbul İtfaiyesi Anadolu ve Avrupa yakasındaki grupları kademeli olarak yangın bölgesine yönlendirdi.

Yangına ilk olarak Tuzla OSB grubu müdahale etti. Daha sonra OSB, Tuzla, Dudullu, Orhanlı, Kartal, Sultanbeyli, Kurtköy, Ümraniye, Başakşehir, Bakırköy, Kadıköy grup ve müfrezeleri 37 araç 138 personel ile yangına müdahale etti.

Ancak meydana gelen büyük patlamalar nedeniyle müdahalede güçlük çekiliyor. İtfaiye ekipleri yangının diğer fabrikalara yayılmaması için çevrede soğutma ve önleme çalışmaları yapıyor.