BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,78
ALTIN 2.396,21
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Botoks yaptırmadan mezun olmuyorlar

Mezuniyet töreninde kusursuz görünmek isteyen liseli kızlar, botoks kuyruğuna giriyor.

Abone ol

Karne hediyesinde 'botokslu' dönem. 16-17 yaşındaki lise öğrencileri, mezuniyet töreninde 'en güzel' olmak için estetik peşinde koşuyor. Tehlikeye dikkat çeken Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Aşkar, bizzat anne ve babaların, iyi dereceyle mezuniyete botoks sözü verdiğini belirtiyor.

ELLERİNDEN TUTUP GETİRİYORLAR: Mezuniyet öncesi yoğun taleple karşılaştıklarını belirten Doç. Dr. Aşkar şöyle konuştu: Anne babalar ellerinden tutup getiriyorlar. Gençler en çok düşük kaş ve göz kenarlarını açtırmak için botoksa başvuruyor.  Uzmanı tarafından yapılırsa sıkıntı yaratmaz. Ancak 18 yaşını doldurmadan ve yüz muayenesi olmadan yapılmasını tavsiye etmiyoruz. Gençlerin yüzündeki orijinallik yetersiz kişilere yaptırılan botoks veya dolgu nedeniyle kayboluyor. Yapay yüz ifadesi sebebiyle neredeyse gençlerin hepsi birbirine benzetiliyor. Ancak kaş düşüklüğü veya kalkık kaşlara sahip olmak isteyen gençlere hafif  düzeltmeler yapılabilir. Bu, gençlerin özgüvenlerinin artmasında da etkili olmaktadır.

Aileler, 'değersizsin' mesajı veriyor
UZMAN Psikolog Nazım Serin: Henüz yetişkin olmamış bir gencin fiziki görüntüsünü değiştirme arzusu, özgüven ve özsaygı eksikliğinden kaynaklanıyor. Anne-babaların bu durumu önlemeleri gerekirken, çocuklarını ellerinden tutup doktora götürmeleri yanlış. Maalesef çocuklarına 'bu halinle değersizsin' mesajını veriyorlar. Bu da gençleri gelecekte de belli çerçevelerin içinde hareket eden, kendine gerekli değeri vermeyen birisi haline getiriyor. Genç ya da yetişkin bir kişinin estetik operasyon yaptırmadan önce mutlaka psikolog desteği alması gerekiyor.

Jolie dudağı Lopez kalçası istiyorlar
ESTETİK ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu'na göre, talep sadece botoksla sınırlı değil. Gençler yağ aldırmak, göğüs ve dudak estetiği için de geliyor. Kışlaoğlu şöyle konuştu: Gençlerin favorisi burun. Bunu göğüs estetiği, liposuction ve dudak operasyonu takip ediyor. Ne kadar yanlış olduğunu söylesek de, gençler ellerinde fotoğraflarla gelip, Penelope Cruz'un vücut hatlarına, Angelina Jolie'nin dudaklarına, Jennifer Lopez'in kalçalarına sahip olmak istediklerini söylüyor. 

ANNEYE LİPOSUCTİON, KIZINA DUDAK: Mezuniyet balosu estetiğini bizzat aileler de destekliyor. Bir-iki ay önce anne-kız geldiler. Anne biraz kiloluydu, liposuction yaptırmak istediğini söyledi. Lise son sınıftaki kızının da mezuniyet öncesinde dudak estetiği yaptırmak istediğini anlattı. Anneye liposuction yaptık, kızına da dudak dolgusu uyguladık.


Türkan Yılmazer