BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

BOSTON’DA YENİ SALDIRI: 1 POLİS HAYATINI KAYBETTİ

ABD, Boston’daki terör eylemi ve Teksas’taki fabrika faciasının şokunu yaşarken, dünyanın önde gelen üniversitelerinden birinde yeni bir sal...

Abone ol

ABD, Boston’daki terör eylemi ve Teksas’taki fabrika faciasının şokunu yaşarken, dünyanın önde gelen üniversitelerinden birinde yeni bir saldırı yaşandı.
Boston’da, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) görevli bir polis memuru, dün gece okulun kampüsünde vurularak öldürüldü. Polis, zanlıyı yakalamak için kampüs içerisinde operasyon başlatırken, yakınlardaki Watertown bölgesinde bir veya daha fazla patlama sesi duyulduğu bildirildi.
MIT’teki saldırı ile Watertown’daki patlamaların birbirleriyle bağlantılı olaylar olup olmadığı konusunda ise açıklama yapılmadı.
Pazartesi günü Boston maratonunda düzenlenen terör eylemenin ardından saldırının sorumlulularını bulmaya çalışan polis, şehirde kapsamlı bir araştırma yürütüyor.
Polis MIT kampüsü içerisinde ve Watertown’daki operasyonları sırasında öğrencilerin ve halkın dışarı çıkmaması yönünde uyarı yaparken, MIT’deki operasyon için kampüse ilave ekipler gönderildiği ifade edildi.
Bu arada öldürülen polisin kimliği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. 11 bin öğrencinin bulunduğu, dünyanın en prestijli eğitim kurumlarından biri olan MIT’te gerçekleşen saldırının yerel saatle 22.30’da gerçekleştirildiği, vurulan polisin erkek olduğu belirtildi.
(İHA)