BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Boston saldırısı: Polis Çeçen zanlının peşinde

ABD'de polis Boston Maratonu saldırısı zanlı iki kardeşten hayatta olanı yakalamak için geniş kapsamlı operasyon başlattı. Çeçen kökenli kardeşlerden biri operasyonda öldürüldü.

Abone ol

ABD'de Boston maratonu saldırısını düzenledikleri iddia edilen iki zanlıya yönelik operasyon nedeniyle kentte hayat durma noktasına geldi..

Pazartesi günkü Boston Maratonu'nu hedef alan saldırıyla ilgili soruşturma yürüten polis, eylemi gerçekleştirdiklerinden şüphelenilen iki kardeşe karşı insan avı başlattı.

Dün gece silahlı çatışmaya dönüşen operasyonda zanlılardan öldü.

Polis, Tamerlan Tsarnaev'in kardeşi Cahar'ı yakalamak için kapsamlı bir operasyon başlattı.

Operasyonun en hareketli anlarının

Eyalet yetkilileri, vatandaşlara evlerini terketmemeleri çağrısında bulunurken, kentte toplu taşıma araçları durduruldu.

Çok sayıda okul da tatil edildi, iş yerleri kapatıldı.

Amerikan medyası bu kardeşlerin ülkeye Türkiye üzerinden giriş yaptığını, hatta bir süre Türkiye'de yaşamış olabileceklerini öne sürdü.

Zanlıların Türkiye bağlantılarıyla ilgili iddialara Ankara'dan yanıt geldi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, zanlılardan Tamerlan Tsarnaev'in Temmuz 2003'te 10 gün Türkiye'de kaldığını, zanlıların Türkiye'yle ilgilerinin olmadığını söyledi.

Gece başladı

Operasyon, ABD'nin önde gelen üniversitelerinden Massachusets Institute of Technology'nin kampüsünde meydana gelen bir çatışmada bir polisin ölmesi ardından başladı ve Boston'un 10 km uzağındaki Watertown kasabasında araba takibi ve silahlı çatışmaya dönüştü.

Polis, Boston maratonu saldırıları zanlısı olarak ilan edilen ve başında beyaz beyzbol şapkası bulunan kişinin firarda olduğunu duyurdu.

Polis, iki kişinin perşembe akşamı kampüste bir polisi öldürdükten sonra bir otomobili gasp edip, aracın sahibini de beraberlerinde götürerek bölgeden uzaklaştıklarını söylüyor.

Sürücünün daha sonra herhangi bir zarar görmeden serbest bırakıldığı açıklandı.

Ancak saldırganların sonra Watertown kasabasında polisle çatışmaya girdikleri, güvenlik güçlerine patlayıcı maddeler ve silahlarla saldırdıkları öne sürüldü.

Polis, zanlılardan birinin silahla yaralandığını, daha sonra da kurtarılamadığını kaydederken, çatışma sırasında bir polisin de yaralandığı açıklandı.

Emniyet yetkilileri, şimdi ''iki numaraları zanlı'' olarak niteledikleri beyaz beyzbol şapkalı kişiyi aradıklarını söylüyor.