BIST 10.932
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.451,58
HABER /  DÜNYA

TÜRKİYE GREKOROMENDE İKİNCİ OLDU

Azerbaycan’da düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Federasyon Kupası’nda grekoromen stilde 3 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Türkiye, i...

Abone ol

Azerbaycan’da düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Federasyon Kupası’nda grekoromen stilde 3 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Türkiye, ikinci oldu.
Başkent Bakü’de düzenlenen turnuvanın ilk gününde grekoromen stilde müsabakalar yapıldı. 21 Nisan’a kadar devam edecek turnuvada Azerbaycan güreşçileriyle birlikte, Rusya, Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Gürcistan, Tacikistan, Almanya, Ukrayna ve Kırgızistan güreşçileri de yer alıyor.
Kupanın ikinci gününde 74 kiloda Furkan Bayrak, 84 kiloda Doğan Göktaş ve 96 kiloda Fatih Başköy altın madalya kazandı. 50 kiloda mücadele eden Yasin Garadaşlı ve 120 kiloda mindere çıkan Tolga Turan gümüş madalyada kaldı. 55 kiloda Şerif Kılıç, 74 kiloda İsmail Ergan ve 74 kiloda ise Fatih Cengiz bronz madalyayla yetindi.
Türkiye, grekoromen stilde takım klasmanında 62 puanla ikinciliği elde ederken, ev sahibi Azerbaycan 67 puanla birinci, Gürcistan ise 52 puanla üçüncü oldu.
Altın madalya kazanan Furkan Bayrak, “Milli takımımızı temsil ettiğimiz için gurur duyuyoruz. Önemli bir turnuvaya katıldık ve bileğimizin hakkıyla galip geldik. Altın madalyanı kazandım. Hocalarıma ve antrenörüme teşekkür ediyorum ” diye konuştu.
Antrenör Hüseyin Akburu, grekoromen stiline 16 kişi katıldıklarını hatırlatarak, “Grekoromen’e 16 kişiyle katıldık. Turnuva çok başarılı geçti. Kazandığımız 3 altın, 2 gümüş, 3 bronzu Türkiye’ye hediye ediyoruz. Takım halinde 2. Olduk” ifadelerini kullandı.
Turnuvanın kapsamında bugün gençler arasında Yunan-Roma, 20 ve 21 Nisan tarihlerinde ise gençler serbest güreş ve yıldızlar serbest stil üzere yarışacak.
(İHA)