BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

YILMAZ ERDOĞAN ÖĞRENCİLERİN SORULARINI CEVAPLADI

Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Heyeti’nde bulunan Yılmaz Erdoğan, öğrencilerle yaptığı konuşmada, "Bütün hayatı bir biçimde çatışmalı bir ...

Abone ol

Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Heyeti’nde bulunan Yılmaz Erdoğan, öğrencilerle yaptığı konuşmada, "Bütün hayatı bir biçimde çatışmalı bir ortamda geçmiş çocukların son kuşağı olmanızı istiyorum" dedi.
Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Heyeti, Şırnak’ta incelemelerine başladı. Kültür Merkezi’nde öğrencilerle bir araya gelen yönetmen ve oyuncu Yılmaz Erdoğan, öğrencilerin sorunlarını dinledi. Çocuklara, bütün hayatı bir biçimde gergin ve çatışmalı bir ortamda geçmiş çocukların son kuşağı olmaları temennisinde bulunan Erdoğan, "Sizin çocuklarınızın sizin gördüklerinizi görmeden normal çocuklar gibi yetişmesi için bu çaba. Umuyorum bu gösterdiğimiz topyekun çaba bir sonuç alacaktır. Acıları da geride bırakacağımızı ümit ediyorum. Tekrar gözlerinizden öpüyorum sizin" dedi.
Salonda söz alan bir kız öğrenci, "Bir kedi bile ağaca çıktığında, ’Yok kedi ağaçta kaldı, yok inemedi, yok aç kaldı’ diye günlerce televizyona çıkar. Bunu görmeyen yoktur ama mesela bir Roboski katliamına baksak hiç kimse sorgulamadı bunu, üzerinde durulmadı" diye konuştu.
Kız öğrenciye cevap veren Erdoğan, "Tabii ki sorguladı, sorgulamaya da devam ediyor. İşte sen de sorguluyorsun, sorgulamaya da devam edeceksin. Burada olan şu, bu heyet Türkiye’nin her yerinde dolaşıp işte bu itirazları toplayıp bir rapor haline getirecek. Benim sana vereceğim cevap bu. Dolasıyla işimiz aslında bütün itirazları toplamak. Diyarbakır’dan beri zaten Roboski herkesin dile getirdiği bir şey ve burada hiç kimsenin şüphesi yok. Biz öyle umuyoruz ki bu sefer bu yaklaşım barış yönünde ve düzeltme yönünde ve gereken insanlara senin de dediğin gibi gereken kıymetin verilmesi yönünde. Umudumuz bu, desteklediğimiz şey de bu. Ümit ediyoruz ki bu bir sonuca ulaşır. Hepimizi mutlu edecek bir sonuç ortaya çıkar" şeklinde konuştu.
Söz alan başka bir öğrenci ise, "Savaşın bizim gibi çocuklara hiçbir getirisi yok. Tek getirisi Güneydoğu Bölgesi’nde bizim gibi öğrencilerin ötekileştirilmesidir" dedi. Erdoğan ise, "Bütün sorularınızın cevabı bizde yok, nerede var onu da bilmiyorum doğrusunu isterseniz. Sadece elimizde karşılıklı olarak sağlanmış bir çatışmasızlık çatışmasızlık ortamı var ve uygun adımların atılmasıyla ilgili bir şeyler var ama daha sonra ciddi çözümlemeler hakkında neler yapılacağı, siyasi muhatapların yapacağı işlerdir. Bu bizi aşar. Dolasıyla o senin sorduğun sorunun cevabının kademe kademe verileceğini düşünüyorum. Öncelikle normalleşme, sakinleşme, normal bir hayatın egemen olması süreci gerektiriyor zannediyorum" ifadelerini kullandı.
(İHA)