BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

AKİL İNSANLAR HEYETİNİN SİYASİ PARTİ ZİYARETLERİ İPTAL EDİLDİ

Kocaeli’de bulunan Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti’nin siyasi parti ziyaretleri yaşanan sokak protestoları nedeniyle iptal edildi. <br/...

Abone ol

Kocaeli’de bulunan Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti’nin siyasi parti ziyaretleri yaşanan sokak protestoları nedeniyle iptal edildi.
Gün boyu esnaf ziyaretinde ve güvercin uçurtma esnasında protesto gösterileriyle karşılaşan ve programları yarıda bırakmak zorunda kalan Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti’nin BDP ve CHP ziyaretleri iptal edildi. İzmit Yürüyüş Yolu’nda geniş güvenlik önlemlerine rağmen yatıştırılamayan protesto gösterileri, güvercin uçurulduktan sonra iyice arttı. Kendi aralarında toplanan bir grup vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile slogan atarak Yürüyüş Yolu’nda eylem yapmaya başladı. Toplanan kalabalık heyetin ziyaret etmeyi planladığı BDP İl binası önünde beklemeye başladı. Öfkeli kalabalığa sokaktan geçenler de eklenince polisler zor anlar yaşadı. Yaşanan protesto gösterilerinin ardından Akil İnsanlar Heyeti’nin siyasi parti programlarının iptal edildiği öğrenildi. Ramada Plaza Otel’e geçen heyetin 19.00’da Gençlik Merkezi’nde halk toplantısına katılması bekleniyor. Ancak, halk toplantısının da basına kapalı gerçekleştirileceği öğrenildi.
(İHA)