BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.431,31
HABER /  GÜNCEL

Boston maratonu zanlısı hakim karşısında

Boston'da ABD'de topraklarındaki en kanlı saldırılardan birini düzenlemekle suçlanan zanlı mahkeme önüne çıkarıldı. Çeçen asıllı Tsarnaev suçlu bulunursa idam cezasına çarptırılabilecek.

Abone ol

Tsarnaev saldırı sırasında 19 yaşındaydı.

2013'te Boston maratonunu hedef alan bombalı saldırıları düzenlemekle suçlanan Cohar Tsarnaev'in yargılanmasına başlandı.

Savcı, açılış konuşmasını yaparken Tsarnaev'in kendisini ABD ile kutsal bir savaşa giren bir asker gibi gördüğünü ve sırt çantasındaki bombaları yerleştirirken, "gönlünde cinayet olduğunu" söyledi.

Mahkeme salonuna saldırıda ölen 8 yaşındaki çocuğun ailesinin de geldiği gözlendi.

Kırgızistan'da Çeçen bir ailenin oğlu olarak doğan ancak ABD'de büyüyen 21 yaşındaki Tsarnaev suçlu bulunursa idam cezasına çarptırılabilecek.

2002'den bu yana ABD'de yaşayan 2012 yılında da Amerikan vatandaşlığına geçen Tsarnaev, ağabeyi ile birlikte Boston maratonunun bitiş çizgisi yakınlarına ev yapımı bombalar yerleştirmekle suçlanıyor.

Saldırı büyük infiale yol açmıştı.

Cohar Tsarnaev'in ağabeyi Tamerlan, olaydan sonra polisle çıkan çatışmada ölmüştü.

Kitlesel imha silahı kullanmak ve birkaç gün sonra ağabeyi ile birlikte kaçarken bir polisi öldürmekle ilgili 30 ayrı suçtan yargılanan Tsarnaev, suçlamaları reddediyor.

Savunma makamının, olayların asıl sorumlusunun ölen ağabey olduğunu öne sürmesi bekleniyor.

11 Eylül'den sonra ABD topraklarındaki en kanlı saldırı olarak nitelenen Boston saldırısında, içine çivi, demir bilye ve şarapnel parçaları doldurulan iki düdüklü tencerenin patlaması sonucunda aralarında 8 yaşında bir çocuk da bulunan 3 kişi ölmüş, 260'dan fazla kişi yaralanmıştı.

Birkaç gün sonra Tsarnaev kardeşler kaçarken çıkan çatışmada ayrıca bir polis memuru da öldü.