BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,48
HABER /  EKONOMİ

Borsa İstanbul'dan Boyner'e uyarı!

Borsa İstanbul, Boyner Büyük Mağazacılık'ın sermayesinde meydana gelen büyük düşüş nedeniyle Boyner Büyük Mağazacılık'ı uyardı.

Abone ol

BORSA İstanbul, 31 Aralık 2014 tarihli finansal tablolarına göre yüzde 30, 30 Eylül 2015 tarihli finansal tablolarına göre ise yüzde 82 sermaye kaybı yaşaması nedeniyle, Boyner Büyük Mağazacılık’ı sermayenin güçlendirilmesi konusunda uyarma kararı aldığını açıkladı.

Buna karşılık olarak da Boyner Mağazacılık önceki gün Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile gerekli görülmesi halinde şirketin özkaynaklarının artırılması için işlem yapacağını duyurdu. Boyner KAP açıklamasında 30 Eylül 2015 tarihinde sona eren 9 aylık faaliyet sonuçlarının dönemsellikten kaynaklanan etkileri içerdiğini ve tüm finansal yıl sonuçları için bir gösterge teşkil etmediğini de belirtti.

ZATEN KOTTAN ÇIKIYOR

Tekstil perakendesinde kârlılığın dördüncü çeyrekte en yüksek olduğu belirtilen açıklamada, “Dördüncü çeyrek performansına bağlı olarak şekillenecek 2015 yıl sonu faaliyet sonuçları da bu kapsamda değerlendirilecek ve gereği halinde Boyner Büyük Mağazacılık özkaynaklarının yeterli ölçüde artırılması için ana ortak olarak ilgili yasal mevzuat çerçevesinde gerekli işlemler tarafımızca yapılacaktır” denildi. Boyner Mağazacılık’ın halka açıklık oranının halen yüzde 2 seviyesinde olduğunu hatırlatan borsacılık uzmanları, “Boyner Mağazacılık zaten kottan çıkmak üzere SPK’ya başvuru yapmış durumda. Dolayısıyla Borsa İstanbul’dan yapılan uyarı teknik olarak doğru ancak son çeyrek hesaba katılmadığı erken bir uyarı. Bu noktada yaşananların şirketin tahvil yatırımcılarını tedirgin ettiğini önemli bir ayrıntı olarak not düşmek gerek” değerlendirmesini yaptı. Konuyla ilgili olarak Reuters’a konuşan İş Yatırım Araştırma Uzmanı İlyas Safa Urgancı, sermaye kaybının önemli kısmının şirketin YKM ile birleşmesinden kaynaklandığı belirterek, mevsimsellik etkisiyle son çeyrekte şirketin mali tablolarında düzelme beklendiğini söyledi.

DAHA ÖNCE FUTBOL KULÜPLERİNİ UYARMIŞTI

BORSA İstanbul, Boyner Mağazacılık’a Kotasyon Yönetmeliği’nin 24. maddesinin ‘j’ bendine dayanarak uyarıda bulundu. Yönetmelikte ‘Borsa Kotundan Çıkarmayı Gerektiren Durumlar’ başlığı altındaki ‘j’ bendinde ‘Türk Ticaret Kanunu kapsamında ortaklığın, aktiflerinin satış fiyatları esas olmak üzere düzenlenen ara bilançosuna göre sermayesinin 2/3 ünü yitirmesi’ ifadesi yer alıyor. Borsa İstanbul benzer şekilde borsaya kote ve yüksek oranlarda zarar açıklayan futbol şirketlerini ve özsermayesinde kayba uğurayan ikincil pazarda işlem gören bazı şirketleri uyarmıştı.