BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,68
ALTIN 2.524,69
HABER /  POLİTİKA

Türkiye'nin ilk Roman vekili kırmızı plaka sahibi oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi CHP'nin Meclis Başkanvekilliğine, Türkiye'nin ilk Roman milletvekili Özcan Purçu da TBMM katip üyeliğine seçildi. CHP Grup Başkanvekili ise Özgür Özel ve Engin Altay oldu.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP'nin Meclis Başkanvekilliğine seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi'nde ilk seçilen Grup Başkanvekili Özgür Özel oldu.

Türkiye'nin ilk Roman milletvekili Özcan Purçu TBMM katip üyeliğine seçilerek kırmızı plaka sahibi olarak bir ilke imza attı.

Yapılan oylamada CHP'nin ikinci grup başkanvekili de belli oldu. İstanbul Milletvekili Engin Altay yeniden grup başkanvekili seçildi. Son ismin belirlenmesi için seçim devam ediyor. Üçüncü turda Levent Gök, Aykut Erdoğdu, Aytuğ Atıcı ve Candan Yüceer yarışıyor.

TBMM İdare Amiri adayları Yaşar Tüzün, Tufan Köse, Hüsnü Bozkurt, TBMM katip üye adayları ise Elif Doğan Türkmen, Burcu Köksal, Mehmet Göker, Bülent Öz, Özcan Purçu, Fatma Kaplan Hürriyet, Emre Köprülü, Ali Haydar Hakverdi oldu.

İLK SEÇİLEN ÖZEL OLDU

Sandıktan çıkan ilk isim Manisa Milletvekili Özgür Özel oldu. Özel, yeniden grup başkanvekili seçildi. Diğer iki isimin belirlenmesi için seçim devam ediyor. İki turda Levent Gök, Engin Altay, Aykut Erdoğdu, Aytuğ Atıcı ve Candan Yüceer yarışıyor.

HAMZAÇEBİ MECLİS BAŞKANVEKİLİ OLDU

İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi TBMM Başkanvekilliğine seçildi.

ROMAN VEKİLE KIRMIZI PLAKA

Türkiye'nin ilk Roman milletvekili CHP'li Özcan Purçu, CHP'de yapılan seçimde TBMM katip üyeliğine seçildi.