BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Borsa böyle erteleme görmedi

Grev sonunda borsayı vurdu. Hizmetlerde aksamalar başladı.

Abone ol

Telekom grevi etkisini ilk kez bu kadar kuvvetli hissetirdi. Borsa bugün açılamadı. Vurdumduymazlık sonunda piyasaların kalbini vurdu.

Türk Telekom kaynaklı, veri yayın kuruluşlarının bağlantısını ilgilendiren teknik bir nedenden dolayı açılış yapılamadı.

Borsa küçük teknik arızaların yaşandığı günler dışında ilk kez bu kadar uzun süreli seansa ara veriyor. Kar ve bayram tatili dışında böylesi bir ara verilmemişti.

Sadece borsa değil internet hizmetleri de aksıyor. Bağlantılar sık sık kesintiye uğruyor. Kullanıcılar ne yapacaklarını şaşırdı.. Grev interneti değil ulusal güvenliği bile tehdit eder hale geldi.  Diyarbakır'da operasyona giden savaş uçakları sırf bu yüzden görevini yerine getirememişti. 

Telekom'da grev 44. gününe girdi. Taraflar anlaşabilmiş değil. 26 bin 500 çalışanın direnişi sürüyor. Hükümet soruna hâlâ seyirci. En son 23 Kasım'da buluşan tarafların 12 saatlik görüşmesinden bir sonuç çıkmadı.

Tarafların son önerileri

Türk Telekom temsilcileri, görüşmede birinci yıl zammı için yüzde 9,5, ikinci yıl zammı için tek seferde yüzde 5'lik artışlar önermişti. Türk Telekom temsilcileri ayrıca grevden önce ücretler arasındaki dengenin sağlanması için önerilen 25 milyon YTL'lik teklifi 20 milyon YTL'ye çekmişlerdi.

Ancak bu öneriler sendikayı tatmin etmedi. Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, ''Türk Telekom'un getirdiği yeni tekliflerde ısrar etmesi halinde uzlaşmanın mümkün olamayacağını'' söylemişti.