BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 35,00
ALTIN 2.449,73
HABER /  POLİTİKA

ABD DTPye de çizik attı

ABD Büyükelçisi Wilson Kürt siyasetçilerle görüştü. Bakın kimler vardı?

Abone ol

Terör örgütü PKK'yı tasfiye planı devreye sokuluyor. ABD Kongre üyesi Christopher Shays sessiz sedasız Türkiye'ye geldi. Ayağının tozuyla ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ile Ankara'da PKK'ya karşı Kürt aydın ve siyasetçilerle buluştular.

Kimler katıldı?

Toplantıya Katılımcı Demokrasi Partisi Genel Başkanı Şerafettin Elçi, Hak ve Özgürlükler Partisi(Hak-Par) Genel Başkanı Sertaç Budak, CHP Diyarbakır eski milletvekili MYK üyesi Mesut Değer, AKP Diyarbakır milletvekilleri İhsan Arslan ve Abdurrahman Kurt, AKP Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ve eski ANAP Diyarbakır Milletvekili Haşim Haşimi katıldı.

Neler konuşuldu?

Edinilen bilgiye göre toplantıda dile getirilen görüşler ağırlıklı olarak şu çerçevede dile getirildi:

"Daha fazla demokratik açılım, genel af sorunun çözümünde önemlidir. PKK'nın gitmesi, gelmesi, tasfiyesi önemli değil. Sorun demokrasi içinde çözülmez, demokratik açılım yapılmazsa, PKK gider, sorun çözülmüş gibi görünür ancak bir süre sonra başka bir PKK gelir. Kuzey Irak'a bir operasyondan çok Türkiye iyi komşuluk ilişkilerini öne çıkarmalı. AKP'nin sürdürdüğü politika bu anlamda umut vericidir."

"Ne yapılabilir?" araştırması

Shays'ın, PKK ile mücadele konusunda neler yapılabileceğine ilişkin yerinde inceleme yapmak üzere Türkiye'ye geldiği, hükümet ve askeri yetkililerle görüşme yaptığı, Diyarbakır ve Habur sınır kapısında incelemelerde bulunduktan sonra İstanbul'a geçeceği ve perşembe günü Türkiye'den ayrılacağı öğrenildi.