BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

MHPliler kulaklarına inanamadı

Mehmet Gül'ün sözlerine MHP inanamadı. DTP'liler ise memnun...

Abone ol

Organ nakli sonrası farklı çıkışlar yapan eski MHP milletvekili Mehmet Gül’ün “Dağda ölen PKK’lılar da şehidimizdir” şeklideki sözlerine partili arkadaşları inanmak istemedi! 

Dün “Dağda ölen PKK’lılar da şehidimizdir” diyen bir dönemin MHP içindeki en uç milliyetçilerinden Mehmet Gül’ün sözlerine MHP ve DTP’den yorum geldi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır: Yanlış anlaşılmadır ya da yanlış aksettirildi. Gül’ün geçmişini biliyoruz. Onun dışında söylediği

MEHMET GÜL NE DEMİŞTİ?
Dağda ölen PKK’lılar da öldükleri andan itibaren bizim şehidimiz. Atatürk nasıl ki Çanakkale’de savaşırken ölen Anzaklar’ın anneleri geldiği zaman, ’Artık onlar bizim de evlatlarımızdır’ diyor. Onun gibi PKK’lıların anne babaları da bizim vatandaşımız. Çocukları kandırılmış, dağa çıkmış. Sonunda da bedelini canlarıyla ödemiş. Onlar artık bizim şehitlerimiz.
sözlere katılıyorum.

Eski Sağlık Bakanı MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş: Gül’ün karaciğeri değişti. O yaşasın. Biz onu seviyoruz. “PKK’lılar şehidimiz” sözleri yanlış. Her ne kadar kandırılmış da olsalar PKK’lıların şehit olması mümkün değil. Olur mu böyle şey?

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş: Gül’ün sözleri ilginç. Bir zamanlar oldukça uçta olan birisinin şimdi bunları söylemesine sadece ilginç diyebiliriz. Bunlar, MHP resmi ağızlarının görüşleri değil. Gül’ün kendi görüşleridir. Bu tür düşünceleri resmi ağızların söylemesi lazım. Mehmet Gül’ün söylemesi bir şeyleri değiştirmez. Bu ifadeleri bizden öte MHP’lilerin değerlendirmesi gerekir. (Akşam)