BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.486,74
HABER /  GÜNCEL

Börekli gaspa tahliye kararı

İzmir Balçova'da "üst kat komşunuzum, börek getirdim" yalanıyla kandırıp kapıyı açtırdıkları Hıdır Alpcan'ı, bıçak ve tabancayla tehdit eden 4 kişiden Sema İ. tahliye edildi

Abone ol

Geçen 15 Mart'a İzmir Balçova'da yaşanan olayda, elinde börekle kapı zilini çalan Sema İ., "Üst kat komşunuzum, börek getirdim" yalanıyla kandırdığı 78 yaşındaki Hıdır Alpcan'ın kapıyı açmasını sağladı. Kapının açılmasından sonra kar maskeli iki erkek, içeriye girip tabanca ve bıçakla tehdit ettikleri Alpcan ve bakıcısı Z.Ö.'yü etkisiz hale getirdi. Para olduğunu düşündükleri kilitli odanın kapısını kırıp içeriye giren iki saldırgan, aradıklarını bulamayınca, iddiaya göre evin tapusunu aldı. İki saldırgan, evden çıktıkları sırada ise yaşlı adamın elini öpüp, özür dileyerek, böyle olmasını istemediklerini söyledi.

Olaydan sonra araştırma yapan polis, zanlıların kaçtığı otomobil üzerinden araştırma yapıp güvenlik kamerası kayıtlarının da yardımıyla, eve börek getiren kadının kimliğini belirledi. Ardından başlatılan operasyonda, dört şüpheli yakalandı. Zanlılardan birisinin, yaşlı adamın önceki bakıcısının erkek kardeşi olduğu ve evde para bulunduğu bilgisini gaspçılara verdiği ortaya çıktı.

DAVA AÇILDI

Sorgularından sonra adliyeye gönderilen zanlılardan, Alaettin Ö. (32), Mehmet K. (35), Sema İ. (22), tutuklandı. Abdurrahman A. da (37) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlılar, İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Konut dokunulmazlığını ihlal etme', 'Birden çok kişi ile kendisini tanımayacak hale getirmek suretiyle silahlı yağma' suçlarından yargılanmaya başlandı. Duruşmaya tutuklu yargılanan Alaettin Ö., Mehmet K., Sema İ., tutuksuz yargılanan Abdurrahman A., avukatları Mustafa Tekin, Taşkın Kangal, Nuri Keserci, Ozan Süngü ve Çağatay Karaköse katıldı. Olayın mağdurları Hıdır Alpcan ile Z. Ö. ise duruşmaya gelmedi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Duruşmada ilk ifadesini veren Sema İ., olayla ilgili daha önce poliste ifade verdiğini, orada ne olduğunu dahi bilmediğini, sadece polislerin ifadesini imzalattıklarını ve üzerine atılan suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Sema İ. ayrıca ifadesinde yaşananları, "Sanık A. bana 'gideceğimiz evin teyzesine ait olduğunu, onunla barıştırmak için benimde gelmem gerektiğini' söyledi. Ben ve diğer iki sanık ile birlikte eve gittik. Eve gitmeden öncede pastaneye uğrayıp börek aldık. A. bu böreği gideceğimiz evdeki kadına vermemi istedi. Kapıyı ben çaldım. Diğer ikisi arkamdaydı, ancak maskeleri yoktu. Sonra kapı açılınca arkamdaki diğer iki sanığın yüzüne maske geçirdiğini görünce korkup oradan kaçtım. Evi soymak için birlikte gitmiş değilim. Ben suçsuzum. Ben sadece A.'nın teyzesiyle barıştırmak için gitmiştim" diye anlattı.

Sanık Alaettin Ö.'de ifadesinde, "Sanık A. benim arkadaşım olur. A.'nın baldızı daha önce bakıcı olarak bu evde çalışmış. Bana evde para olduğunu söylemedi. Aradan altı ay geçti, ben bunalıma girdim. Paraya ihtiyacım vardı. Olay günü eve girmeye karar verdik. Evden alacağımızı üçümüz pay edecektik. Evin önünde 4 saat kadar bekledik. Eve gitmeden önce börek aldık, bir kısmını yedik. S'ye kalan böreği verip, kapıyı çalmasını ve üst kattan komşunun gönderdiğini söylemesini istedik. S. böreği verirken biz maskelerimizi taktık. Kapıyı kadın açtı. Bizi böyle görünce kaçmak istedi. M. kaçmasını engelledi. S. oradan kaçıp gitti. Benim elimde bıçak, M.'nin elinde ise tabanca vardı. Adamı ve kadını mutfağa götürdük. Ben başlarında bıçak ile bekledim. M. odaları gezdi. Evde para bulamadık. Amacımız para, ziynet ve elektronik eşya almaktı. M. evi ararken müşteki Hıdır ile konuştum. Sonra yaptığımdan pişman oldum ve vazgeçtim. Kendisi iki cep telefonu ve 20 lira para uzattı, bu parayı da kabul etmedim. Yaptığımdan çok pişmanım. Müştekinin elini öpüp, helallik istedim. Evden hiçbir şey almadan çıktık" dedi. Tutuksuz sanık Abdurrahman A. da, avukatı almadığı için savunma yapmadı.

Cumhuriyet savcısının tutuklu sanıkların tahliyelerini talep etmesi üzerine Hakim Erkan Özkaya başkanlığındaki mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Sema İ.'nin tahliyesine, Mehmet K. ve Alaettin Ö.'nün tutukluluk halinin devamına karar verdi.