BIST 10.216
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.406,09
HABER /  GÜNCEL

Bordo bereliler Kandilde

Terör kamplarını tek tek imha eden Mehmetçik, öldürücü darbe için lider kadronun peşine düştü.

Abone ol

Nokta operasyonlar düzenleyen özel timin hedefinde Fehman Hüseyin ile Dağlıca'nın emrini veren Kadri Çelik var. Karayılan ve Bayık'ın İran'a kaçtığı belirtiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, sarp kayalıklar ve derin vadilerden oluşan Kuzey Irak'ta, çetin hava şartlarına rağmen ilerlemeyi sürdürüyor. PKK'nın Kandil'den sonraki iki önemli kampı Zap ve Hakurk'u ele geçiren Mehmetçik, örgüt elebaşlarının peşine düştü.

Bitirici darbeyi vurmak için nokta operasyonlar düzenleyen özel timler, örgütün silahlı kanadının sorumlusu Fehman Hüseyin ile Dağlıca saldırısının emrini veren Kadri Çelik'i adım adım izliyor.

Hedefteki diğer isim; Hakurk ile Zaho arasındaki bölgenin sorumlusu Fuat Doğan kod adlı Ali Haydar Kaytan. Kendisine bağlı teröristlerle birlikte Kandil'de kaçmaya çalışan Kaytan'ı yakalamak için geçiş yollarına komandolar indiriliyor. PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan ile Cemil Bayık'ın ise kara harekâtı başladıktan hemen sonra İran'a geçtiği ileri sürülüyor.

Kara harekâtında 5. günü geride bırakan Mehmetçik, hem militanları etkisiz hale getiriyor hem de terör örgütünün lojistik altyapısını imha ediyor. Bu açıdan Zap ve Hakurk'un ele geçirilmesi büyük önem taşıyor. Türkiye-Irak-İran üçgeninde tutunamayan teröristler, Kandil'e doğru kaçıyor. Ancak uçar birlik harekâtıyla Hantur tepesine indirilen özel timler, militanların Kandil'e geçmesini önlüyor.