BIST 10.151
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.397,33
HABER /  GÜNCEL

Bombanın hedefi Barzani miydi?

Kozlu mezarlığında ele geçirilen terör örgütü PKK bombalarının hedefi Barzani'nin Türkiye ziyareti miydi?

Abone ol

K. Irak’tan gelen R.A’nın Irak Konsolosluğu önünde keşif yapması ve patlayıcı ele geçirilen Kozlu Mezarlığı’na gitmesi, terör örgütünün hedefinin Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani olabileceğini akıllara getirdi.

Star gazetesinde yer alan habere göre PKK yöneticilerinden aldığı talimatla Kuzey Irak’tan İstanbul’a eylem yapmak için gelen Salih Erdal kod adlı R.A’nın hedefinin Irak Konsolosluğu olduğu iddia edildi. İstanbul’a geldiği andan itibaren adım adım izlenen R.A’nın Irak Konsolosluğu önünde keşif yaptığı öğrenildi. Örgütün dün İstanbul’a gelen Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’yi de hedef alabileceği öne sürüldü.

HAKURK'TA 3 YIL BOMBA EĞİTİMİ ALDI

R.A’nın gittiği Kozlu Mezarlığı’nda yapılan aramada ise 11 kilogram A-4, 4 kilogram RDX patlayıcı, 7 fünye ve 1 el bombası ele geçirildi. Gözaltına alınan 20 şüpheliden 4’ü ifadelerinin ardından serbest kaldı. Diğer 16 zanlının ise bugün mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.  Bu arada R.A’nın Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi iken 2007 yılında PKK’ya katılmak için Hakurk kampına  gittiği ve burada 3 yıl süresince bomba, sabotaj, istihbarat ve suikast eğitimleri aldığı öğrenildi.