BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bombalı tuzağa 20 gözaltı

Adana'da terör örgütü PKK yandaşlarının korsan gösterisinde 5'i polis 7 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili 20 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Molozların arasına gizlenen ve uzaktan kumandayla patlatılan el yapımı bombanın kim ya da kimler tarafından yerleştirildiğinin ortaya çıkarılması için bölgedeki işyerlerinin güvenlik kemaraları ve Mobese kameralarının görüntüleri incelemeye alındı. Saldırıda ağır yaralanan 2 polisin hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi Obalar Caddesi'nde dün saat 15.00 sıralarında terör örgütü PKK/Kongra-Gel yandaşları, yolu kapatıp, korsan gösteri düzenledi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan yüzleri maskeli grup, bölgede güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet ekiplerine de havai fişek ve taşlarla saldırdı. Çevik kuvvet ekipleri, korsan gösteri yapan grubu dağıtmak için Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) eşliğinde müdahale etti. Çevik Kuvvet polislerinin yoldan geçişi sırasında jandarma karakolunun çevre duvarının yakınındaki moloz yığınının içine yerleştirilen bomba, gürültüyle patladı. Bombalı saldırıda 5 polis memuru ve 2 sivil yaralandı. Yaralı polisler Veli Ataşçı, Ali Şener, İbrahim Yılmaz, Mustafa Kaya ile Yunus Emre Önderci'nin yanı sıra Mehmet Dağtekin ve Mehmet Hasip Aslan, Adana'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Polislerden ağır yaralanan Veli Ataşcı'nın beyninde ve akciğerinde ödem oluştuğu ve bir gözünü kaybetme riski bulunduğu, Ali Şener'in sağ kol ve sağ ayak bileği ile sağ kasığından yaralandığı, hayati tehlikelerinin devam ettiği belirtildi.

Bomba imha uzmanları saldırının olduğu yerde yaptığı incelemelerde patlamaya neden olan bombanın el yapımı olduğu, içinde çiviler bulunduğu ve uzaktan kumanda ile patlatıldığı belirlendi. Bombalı tuzağın kim ya da kimler tarafından kurulduğunu belirlemeye çalışan Adana polisi, ilk etapta 5 kişiyi gözaltına aldı. Patlamanın yaşandığı caddede üzerindeki işyerlerinin güvenlik ve Emniyet Müdürlüğü'nün Mobese kamera görüntüleri incelemeye alındı. Gece boyunca devam eden çalışmalarda 15 kişi daha yakalandı ve gözaltındaki şüpheli sayısı 20'ye çıktı.

Terörle Mücadele Şube ekipleri, gözaltındaki şüphelileri sorguya alırken, olayın aydınlatılması ve sorumlularının ortaya çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyor.