BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.297,55
HABER /  GÜNCEL

Bağış, subaylara böyle seslendi!

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, liselerde verilen Milli Güvenlik derslerini eleştirdi

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, liselerde verilen Milli Güvenlik derslerini "Milli Güvenlik derslerini israf olarak görüyorum" sözleriyle eleştirdi.

Bağış, "Subayların işini gücünü bırakarak, üniformaları ile liselerimize gelip o dersi vermesini gerçekten bir israf olarak görüyorum" dedi. AB'nin yayınladığı İlerleme Raporu'nu da yorumlayan Bağış, "İlerleme Raporu, ayet-i kerime değildir, kutsal bir metin hiç değildir" ifadesini kullandı. Rapordaki azınlıklarla ilgili bölümlerin kendisini rahatsız ettiğini aktaran Bağış, bu konuda yapılan bütün çalışmaların, atılan adımların övüldüğünü, ancak en sonunda "Türk hükümetinin azınlıklara tavrı sınırlayıcı olmuştur" denildiğini, bu ifadenin metnin ruhuna aykırı olduğunu kaydetti.

TRUVA ATI

Bağış, Kıbrıs ile ilgili bölümleri de değerlendirerek, AB'nin kendi sözlerini tutmazken Türkiye'den limanlarını açmasını beklediğini, bunun ancak sözler tutulunca mümkün olabileceğini kaydetti. Bağış, "Kıbrıs Rumkesimi artık İsrail'in Truva atı olmaya soyundu" dedi.