BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Köylüler Bakan Yıldırım'dan ne istedi?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, eskiden her köyün en büyük isteğinin köy yolu olduğunu ancak bugün bu isteğin yerini...

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, köyleri ziyaret ettiklerinde vatandaşların taleplerinin artık geçmişle farklılık gösterdiğini belirterek "Uydu yayınımız var. 'ADSL çekmiyor' deniyor. İstekler değişti" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Haber 24'ün sorularını yanıtladı. Adalet Bakanlığı'nın yasadışı dinlemenin önüne geçebilmek yeni bir düzenleme çalışması yaptığını hatırlatan Yıldırım, "Bu işi kişiye bağlı olmaktan ziyade resen savcıların dava açması sağlanacak. Bu bir algılama meselesidir. Dünyanın her yerinde zaman zaman istihbarat bilgilerinin çatışmasında, bazen kişisel olarak yasadışı dinleme işleri var. Bunun Türkiye'de çok kesin bir paranoyaya dönüşmesi söz konusu" dedi.

GÜNDE 55 MİLYAR DAKİKA KONUŞMA

Türkiye'nin çalışan nüfusu bu işe ayrılsa bile yeterli olmayacağını belirten Yıldırım, "Günde 55 milyar dakika konuşma var. 125 milyar adet de mesaj var. Bunları takip etmenin zorluğunu siz takdir edin. Bütün bir ülkeyi seferber etmeniz lazım. Dinleme korkusuyla insanlar konuşmuyor olsaydı konuşma miktarı azalırdı. Konuşma geçen yıla göre yüzde 25 arttı mesaj yüzde 55 arttı. Yasal dinleme yaparken hiç ilgisi olmayan birinin konuşması takılıyor siz mağdur oluyorsunuz. Sizin konula ilgisi olmayan mevzu da dosyaya giriyor. Bu yanlış, bunun ayıklanması lazım" dedi.

AHMET KUTSİ TECER ÖRNEĞİ

"Yol olmayan yerde hayat olmaz" diyen Yıldırım şöyle devam etti:

"Halil Rifat Paşa ulaşamadığın yer senin değil diyor çok önemli. O tarihlerde Ahmet Kutsi Tecer Erzincan'ın bir köyüne tayin ediliyor, kıştan görev yerine varamıyor. 'Orada bir köy var uzakta o köy bizim köyümüzdür' dörtlüğünü yazıyor, hırslanıyor. Bugün artık oradaki köye gidiyoruz hem yol hem internet olarak gidiyoruz. Uydu yayınımız var köyde 150 kanal seyrediyor. Köye gittiğimiz zaman istekler değişti. Bizim köyde ADSL çekmiyor. Bu talep var. Bundan sonra hedefimiz geniş bant internet erişimini köyler de dahil tamamlamak."

YAZICIOĞLU KAZASI AYDINLATILMALI...

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili de değerlendirme yapan Yıldırım, "İddiaların ardı arkası kesilmiyor ama bu olayda ne iddia varsa işin ucu nereye gidecekse gitsin biz de her türlü desteği vermeye hazırız. Bu kazadan bu tarafa 2.5 yıl geçmiş. Soruşturma ve kovuşturma aşaması devam ediyor. Yorum yapmanın anlamı yok. Her aşamada arkadaşlarımız her tür işbirliği, katkıyı sağladılar. Bu işin ne olduğunun ortaya çıkmasını en fazla isteyenlerden biri benim. Hem gönül bağımız olan bir şahsiyetti, hem de bu tür kazaların gelişen büyüyen sivil havacılığımızı gölgelememesi lazım. Dünyada böyle bir örnek yok. Her türlü kaza teknik uzmanlarca incelenir, raporu yayınlanır ve gündemden kalkar. Ama bu istisna teşkil ediyor. Mahkeme bir karar verecek ve herkesi bağlayacak" diye konuştu.