BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bombacı hedef mi değiştirdi?

Ankara Ulus'daki kanlı saldırının detayları netleşiyor. Bir ayrıntı bombacı hedef mi değiştirdi? sorusunu akıllara getirdi.

Abone ol Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'nda meydana gelen ve 6 kişinin öldüğü 91 kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili soruşturma sürüyor.

SOL ÖRGÜTLERİN GELENEĞİNDE SİVİL HEDEF YOK

Uzun süredir akrabalarıyla görüşmeyen Akkuş'un terör örgütü PKK/KONGRA-GEL ile ilişkiye girme olasılığı üzerinde duran soruşturmacı birimler, yasa dışı sol örgütlerin geleneğinde sivillere yönelik eylemlerin bulunmadığını kaydettiler.

HEDEF POLİS ARACI MIYDI?

İntihar saldırılarının DHKP/C tarafından kullanıldığını ve bu saldırılarında genelde resmi görevlilere yönelik olduğunu hatırlatan yetkililer, patlama sırasında bir polis aracının Anafartalar Çarşısı önüne yanaşmasının saldırganı panikletme olasılığı üzerinde de duruluyor. 

PATLAMADAN 1 DAKİKA ÖNCE POLİS ARACI BÖLGEDEYDİ

Altındağ İlçe Emniyet Müdürülüğüne bağlı bir polis aracının Anafartalar Çarşısı önünde patlamadan yaklaşık 1 dakika önce durarak bir başkomiseri indirdiğini, elinde telsiz olan sivil başkomiserin patlamada ön camı kırılan otobüsün yavaşlaması üzerine karşıya geçtiği ve bu sırada patlamanın meydana geldiğini kaydettiler.

POLİSLERİ GÖRÜNCE PANİKLEDİ Mİ?
Aynı yetkililer, saldırganın hedefinin başka bir yer olabileceği, Kızılay'da bir süre önce kafeye tuvalet ihtiyacını karşılamak için gelen polisleri görerek panikleyen yasa dışı DHKP/C terör örgütü mensubu gibi panikleyerek patlatmış olabileceğini söylediler.