BIST 9.774
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.457,70
HABER /  DÜNYA

Bomba iddia! ABD, Rus üssünü bombaladı ölüler var

Dün gece Deyrizor bölgesinde kopan kıyametle ilgili bomba bir iddia daha gündeme geldi. ABD'nin Esed ve İran askerleri ile birlikte Rus üssünü de bombaladı ve ve biri Albay 3 Rus askerinin öldüğü iddia edildi...

Abone ol

ABD'nin dün gece Suriye'nin Deyrizor bölgesindeki  3 saatlik bombardımanıyla ilgili çok çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Bombardımanla ilgili dün iki iddia konuşuldu. Birincisine göre "Esed ve Hizbullah PYD'ye saldırdı, PYD adına ABD cevap verdi, 100'den fazla Esed kuvveti öldürüldü" şeklindeydi. Dün akşam saatlerinde AA, "PYD'nin kontrolündeki petrol bölgesine İran askerlerinin saldırdığını, ABD'nin cevap vererek 50'den fazla İran askerini öldürdüğü" haberini geçti. Bugün ise ABD'nin Rus üssünü vurduğu ve biri albay 3 askerini öldürdüğü iddia edildi.

RUS ÜSSÜNDEN SEYYAR KÖPRÜ: Yeni Şafak gazetesinin haberine göre Suriye’nin en zengin petrol yataklarına sahip Deyrizor bölgesinde PKK ve rejim güçleri arasında çatışma çıktı. Rejime bağlı birlikler, 7 Şubat Çarşamba gece yarısından itibaren Deyrizor kuzeyi-Muhasen bölgesinde kurduğu portatif köprüler aracılığı ile Fırat Nehri'nin doğusuna geçti. Lazkiye-Hımeymim Rus askeri üssünden getirilen mobil köprüde n aralarında İran destekli milislerin de yer aldığı 500 kişilik gücün ilerleyişi PKK tarafından yapılan havan ve füze atışları ile engellendi. Rejim kanadından taciz atışlarına karşılık verilmesi ile taraflar arasında çatışma çıktı.

BİRİ ALBAY 3 RUS ASKERİ DE ÖLDÜ: ABD öncülüğünde kurulan koalisyon uçakları çatışmalara müdahale ederek rejim ordusuna ait noktaları havadan vurdu. Saldırıda 100’den fazla rejim askeri ile İran destekli Şii militan öldü. Bölge kaynakları ölenler arasında biri Albay rütbesinde 3 Rus askerinin de yer aldığını iddia ediyor. Fırat’ın karşısına geçen askerlerin beraberinde Rus tank ve zırhlı personel taşıyıcılarının bulunduğu bildiriliyor.
 
YARALI RUS ASKERLER TAŞINDI: Deyrizor’lu aktivist Mahmut Ebu Firas vurulan rejim mevzilerinde 40’tan fazla İran destekli militanın öldürüldüğünü belirterek, vurulan noktalarda bazı Rus askerlerinin yaralandığını ve Rus helikopterlerinin yaralı ve ölen askerlerini Hımeymin Üssü’ne taşıdığını iddia etti.