BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.498,53
HABER /  GÜNCEL

Bomba etkisi yaratacak! Adil Öksüz aynı İsraillilerle...

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında çarpıcı bir detaya daha ulaşıldı. Savcılık, son 15 yılda Öksüz ve ekibinin yurtdışına çıkış ve gelişlerini incelerken ilginç bir ayrıntı yakaladı. Öksüz, hep İsrail ve ABD'li aynı kişilerle yolculuk yapmış

Abone ol

Akıncı iddianamesi, 15 Temmuz gecesinin sır perdesini biraz daha araladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 16 Temmuz sabahı saat 04.00’ten itibaren başlatılan adli soruşturma çerçevesinde elde edilen bilgi ve delillerle hazırlanan 4 bin 658 sayfalık iddianamede çarpıcı detaylar var.

Savcılık, son 15 yılda FETÖ'nün kara kutusu olarak adlandırılan Adil Öksüz ve ekibinin yurtdışına çıkış ve gelişlerini inceledi. Bu incelemelerde şoke edecek bir ayrıntıya ulaşıldı. Milliyet Gazetesi yazarlarından Tolga Şardan bügünkü yazısında söz konusu detayları yazdı. İşte Şardan'ın yazısı....

FETÖ'CÜLERİN TERFİSİ İÇİN ÖZEL YASA

Darbe girişimi sürecini anlatan Genelkurmay Karargâhı iddianamesinin en can alıcı bölümü “FETÖ’nün sistemli bir şekilde TSK ve Genelkurmay Karargâhı içinde örgütlenmesi” olmuştu. Karargâh iddianamesinde savcılar, suçların tespitinin yanı sıra, “2003’ten bu yana hiçbir FETÖ üyesinin TSK’dan atılmadığını, hatta darbede görev alacak albayların Yüksek Askeri Şura’da terfi etmelerinin sağlanması için özel bir yasal düzenlemeyi, hükümete imzalatmayı başardığını” gün ışığına çıkarmıştı.

KOMUTA KADEMESİNİN DİKKATİNDEN KAÇTI

Bu süreç, FETÖ’nün TSK kadrolarındaki ‘paralel askeri yapılanmayı’ beraberinde getirdi. Ve ne hikmetse FETÖ’nün TSK içindeki bu faaliyetleri komuta kademesinin hiç dikkatini çekmedi. Ta ki, 2016 YAŞ sürecine kadar!

FETÖ''NÜN HAREKET TARZI AKINCI İDDİANAMESİNDE

Akıncı iddianamesinde ise savcılar, bu kez FETÖ’nün darbe girişimin saha aşamasında FETÖ’nün hareket tarzını ortaya koydu.

Artık FETÖ’nün TSK imamı olduğundan şüphe duyulmayan firari Adil Öksüz’ün darbeyi Türk Hava Kuvvetleri üzerinden gerçekleştirmeyi hedeflediği, darbe gecesindeki Türk Hava Kuvvetleri’nin oynadığı rol iddianamenin sayfalarında yer buldu. Hava Kuvvetleri, 15 Temmuz’un ‘ana unsuru’ olmuş gözüküyor.Yanısıra önemli bir süreç daha ortaya çıktı.

TÜM UÇUŞLAR MERCEK ALTINA ALINIYOR

Hem karargâh hem de Akıncı Üssü iddianamelerinden anlaşılıyor ki darbe girişimi hazırlığını yürüten sivil bir grup var. Bu grubun bir numarası da Adil Öksüz.Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Harun Biniş, Nurettin Oruç, Öksüz’ün liderliğindeki darbeci sivil kanadın diğer üyeleri.

DARBE PLANI 2015'TE BAŞLADI

Bu grup, FETÖ adına beraber çalıştıkları TSK Komuta kademesindeki ekibiyle darbe planlamasına başladılar.Ne zaman? Resmi bilgilere göre Aralık 2015’te.Yani, 17-25 Aralık 2013’te başlayan FETÖ ile mücadeleden 2 yıl sonra.Gülen grubuna yönelik tasfiyeye başlandığı dönemde, Gülenciler darbe hazırlığı içindeler.

2'ŞERLİ VE 3'ERLİ GRUPLARLA YURT DIŞINA ÇIKTILAR

Bu ‘sivil darbeci’ grubunun bir önemli görevi daha var. Grup üyeleri, gerek darbe öncesi süreçte, gerekse darbe girişiminden günler önce, farklı 2’şer 3’erli gruplarla yurtdışına çıkıyor.

BULUŞMA YERİ NEW YORK'TAKİ HAVAALANI

Yurtdışına çıkışların büyük bölümü İstanbul’dan. Ancak grup üyeleri, kimi zaman dikkat çekmemek adına Avrupa ülkelerinde buluşup seyahatlerine devam ediyorlar. Son durak, her zaman New York’taki JFK Havalimanı.

SAVCILIK PEŞLERİNE DÜŞTÜ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı her iki darbe soruşturması sırasında, sivil darbeci grubun yurtdışına çıkışlarının peşine düştü.Savcılık, son 15 yılda Öksüz ve ekibinin yurtdışına çıkış ve gelişlerini incelerken ilginç bir ayrıntı yakaladı.

AYNI ABD VE İSRAİL VATANDAŞLARIYLA YOLCULUK

Grubun 2’li ya da 3’lü biçimde, son durağı JFK Havalimanı olan uçuşlarında ABD ve İsrail vatandaşı olan benzer kişilerle aynı uçakla yolculuk yaptıklarını belirledi.

Örneğin, 5 yıl önce grubun iki üyesinin ABD’ye gidişi sırasında, 20 günlük bir bebeğin de yer aldığı İsrailli bir aile önce ülkelerinden İstanbul’a geldi. Bu ailenin iki üyesi daha sonra, sivil grubun 2 üyesinin ABD’ye gittiği uçakla JFK’e uçtu. Dönüşte de yine sivil darbeci grubun üyelerine eşlik eden iki şüpheli İstanbul’a geldi.

ABD YANIT VERMEDİ

Buna benzer başka örnekler de var.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hem sivil darbeci grubun üyelerinin, hem de yabancı uyruklu şüphelilerin New York’taki JFK Havalimanı’na yaptıkları uçuştan sonra devam ettikleri iç hat uçuşlarıyla ilgili bilgileri ABD’den resmi yazışmayla istedi.

Ancak, ABD’den bugüne kadar bir yanıt gelmedi. Savcılık, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı soruşturmalarına devam ediyor. Bir yandan da ‘mahrem imamlar’ soruşturmaları var.