BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  POLİTİKA

İstanbul referandum sonuçları sürprizler olacak

Abdulkadir Selvi, 'Sürprizler olacak" başlıklı bugünkü yazısında referandum sonuçlarına ilişkin büyük şehirlerdeki son durumu aktardı.

Abone ol

Referandum anket sonuçları gelmeye devam ederken, gözler İstanbul'a çevrildi. Referanduma ilişkin son durumu kaleme alan Selvi, 'İstanbul'u alan Türkiye'yi alır' düşüncesiyle Erdoğan'ın bu kente ağırlık vermeye başladığını yazdı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde 16 Nisan halk oylamasına sayılı günler kala referandumun nabzını tuttu.

Son haftayı İstanbul'a ayıran Erdoğan'ın Seçim Koordinasyon Merkezi’nin referandum programına müdahale ettiğini ve ağırlığın büyük şehirlere verilmesini sağladığına dikkat çeken Selvi, yazısına böyle devam etti:

İSTANBUL'DA SON DÜZLÜĞE BAŞABAŞ GİRİLİYOR

"Özellikle ilçelerin harekete geçirilmesini istedi. İlçelerdeki oy artışları ile İstanbul’da evet oylarının yükselmesi sağlandı. Erdoğan’ın İstanbul’a dokunuşu olumlu sonuçlarını vermeye başladı. İstanbul’da son düzlüğe başabaş giriliyor.

BÜYÜK ŞEHİRLERDE SON DURUM

Büyük şehirlerde son durum şöyle: İzmir’de hayırlar açık ara önde. İzmir’de 1 Kasım’da alınan oyların üzerine ne kadar çok çıkılırsa, o, başarı sayılacak. İstanbul’da evetler yarışa geriden başlamıştı. İbre yukarı doğru çıkmaya başladı. Evet ve hayırlar eşit vaziyette. Ankara’da ise evet oyları yükseliyor."

Geçtiğimiz hafta Erdoğan'ın 'hayır' çadırını ziyaret ettiğine değinen  yazar, yazısında Erdoğan'ın kampanya çalışmalarına iişkin şu bilgileri verdi:

ERDOĞAN BU TÜR SÜRPRİZLER YAPACAK

"Erdoğan, stratejistlerle değerlendirmesinde hayır çadırını ziyaret etmekten dolayı memnuniyetini ifade etmiş. Kurmayları da hayır çadırını ziyaretinin olumlu bir algıya neden olduğu değerlendirmesini yapmışlar. “Ziyaretiniz iyi oldu. Hayır çadırına girip oradakilerle hayırı tartışan bir Cumhurbaşkanı profili ortaya koydunuz. Bu sizin sahiciliğinizi yansıtması açısından yararlı oldu” demişler. Özgüveni ve kucaklayıcı bir tutumu yansıtması açısından hayır çadırını ziyaret, olumsuz algının kırılmasını sağlamış.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tür sürprizler yapacak. Ancak bunlar önceden planlanarak değil doğaçlama bir şekilde gerçekleşecek."