BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  GÜNCEL

Bolu'da öldürülen iki PKK'lı meğer...

BOLU'da özel harekatçıların operasyon düzenlediği evde öldürülen iki PKK'lı teröristin canlı bomba olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Bolu’nun Paşaköy Mahallesi’nde PKK’lı teröristlerin hücre evi olarak kullandığı daireye yapılan baskında öldürülen 2 teröristin, canlı bomba olduğu ortaya çıktı.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, isimleri belirlenemeyen iki teröristin Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) eğitim gören G.Ö. ve M.E. adlı öğrencilerin kaldığı Paşaköy Mahallesi’ndeki evde eylem planı yaptıkları ifade edildi.

EYLEM PLANLIYORLARDI

İstihbarat kaynaklarının, terör eylemi yapılacağını tespit etmelerinin ardından eve operasyon düzenlendi. Evde bulunan A4 ve C4 tipi patlayıcıların eylemlerde kullanılmak üzere hazırlandığı belirlendi. Evde yaşayan G.Ö. ve M.E.’nin sorgularına devam edilirken, eylemle ilgili yeni bulgulara ulaşılmaya çalışılıyor. Öldürülen iki teröristin sahte kimlik kullandıkları için kimliklerinin tespit edilmesi için çalışma yapılıyor.

BOLU'DA GÜVENLİK TOPLANTISI

Terör operasyonunun ardından Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlığında, Valilik Yedigöller Toplantı Salonu'nda, vali yardımcıları, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, İl jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, askeri yetkililer ve ilgili kurumların daire amirleri katılımıyla güvenlik toplantısı düzenlendi.

Vali Baruş, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke genelinde canlı bomba veya bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilebilecek eylemlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında güvenlik güçlerince Paşaköy Mahallesi'nde bir apartman dairesinde kaldığı tespit edilen bölücü terör örgütü üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 2 terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

ELE GEÇİRİLEN PATLAYICILAR

Terör örgütü üyelerinin kaldığı yerde detaylı bir arama yapıldığını aktaran Baruş, "Yapılan aramada 2 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 2 adet tabanca, 2 adet el bombası, 2 kilogram civarında A4 tipi patlayıcı ve 3 kilogram civarında C4 tipi patlayıcı geçirilmiştir. Bölücü terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık yaptığı düşünülen 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyon sırasında bir polis memuru hafif yaralanmış ve Köroğlu Devlet Hastanesinde tedavi edilmiş olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Ölü olarak ele geçirilen terör örgütü üyelerinin kimlik tespiti çalışmaları devam etmektedir." diye konuştu.

İKİ ÖĞRENCİ GÖZALTINDA

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, operasyonun ardından evi kiralayan üniversite öğrencileri G.Ö. ve M.E, Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

İki öğrencinin evine yaklaşık bir hafta önce gelen ve etkisiz hale getirilen 2 PKK'lının üzerinde, sahte kimlik ele geçirildi.

Teröristlerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Evde yapılan aramada ele geçirilen patlayıcılara ilişkin, teröristlerin canlı bomba olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.