BIST 10.199
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.394,78
HABER /  GÜNCEL

Olmaz olsun böyle savaş

Bağdat'tan gelen son görüntüler insanı isyan ettiriyor. Onlar acımasız savaşın küçük kurbanları. Geride enkaza dönen araçlar gözü yaşlı anneler ve babalar kalıyor.

Abone ol

Irak'ta intihar saldırıları en çok masum insanları vuruyor. Beğeğinden yaşlısına gencinden çocuğuna kadar herkes bu amansız savaşın bedelini acı biçimde ödüyorlar. Geride enkaza dönen araçlar gözü yaşlı anneler ve babalar kalıyor.

ABD'li askerlerin vereceği şekerleri almak için aracın başına toplanan çocukların içine dalan bombalı araç infilak edince ortalık mezbahaya döndü.

Bağdat'ın güneydoğusunda bomba yüklü araçla gerçekleştirilen intihar saldırısında 1 ABD askeri ve 24 Iraklı çocuk öldü. Saldırıda, 2 Amerikan askeri ve 18 Iraklı çocuk da yaralandı.

Saldırıda ölen 12 yaşındaki Muhammed'in babası Ebu Hamid ise, "Evdeydim. Patlama sesi duydum. Oğlumu bulmak için hemen dışarı çıktım. Sadece bisikletini bulabildim" dedi. Oğlunu daha sonra hastane morgunda bulduğunu kaydeden Ebu Hamid, "Başından tanıdım. Vücudunun geri kalan kısmı tamamen yanmıştı" dedi.

Aynı saldırıda ölen 13 yaşındaki Alaa'nın babası Hassan Muhammed, sivillere saldıran direnişçilere kızarak, "Neden çocuklarımıza saldırıyorlar? Sadece 1 Amerikan Humvee aracını tahrip ettiler, fakat onlarca çocuğumuzu öldürdüler. Bu ne biçim direniş? Bu bir cinayet" dedi.