BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.389,63
HABER /  GÜNCEL

Şenol Demiröz'den istifa sinyali

Son zamanlarda tartışmaların odağı haline gelen TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz istifa sinyali verdi: Başbakan'a minnet borcum var, isterse bir dakika bile durmam!..

Abone ol

Başkent kulisleri, tatile çıkan TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz'ün izin dönüşü istifa edeceği haberleriyle çalkalanıyor. 12 günlük izne çıkan ve ailesiyle birlikte Burhaniye'de tatil yapan Demiröz'ün tatili cuma günü bitiyor. Demiröz'ün programında cuma günü Ankara'da TRT yönetim kurulu toplantısı bulunuyor. Ancak, kulislerde "bazı çevrelerden gelen yoğun istifa baskısı nedeniyle Demiröz'ün tatilini uzatabileceği" de konuşuluyor. Demiröz'ün izne çıkmadan önce yakın çalışma arkadaşlarına tatil dönüşü istifa sinyali verdiğini belirten kaynaklar, Demiröz'ün, "Tayyip Bey'e minnet borcum var. Eğer istifamı isterse bir dakika bile durmam istifa ederim. Zorluk çıkarmam" dediğini kaydediyor.

İSTİFA İSTENMEZ, EDİLİR

Erdoğan'a yakın kaynaklar ise Demiröz gibi düşünmüyor. Başbakan'ın istifa talebinde bulunmayacağını, böyle bir tarzı olmadığına dikkat çeken AK Parti'den üst düzey bir yönetici, "İstifa istenmez, durumdan vazife çıkarılır ve istifa edilir. Sayın Demiröz ile ilgili hükümetin bir huzursuzluğunun olduğu açıktır" diyor. Demiröz, son olarak TRT spikerleri için "Korku filmi gibiler" şeklindeki sözü nedeniyle kurum çalışanlarının boy hedefi haline geldi. TRT'nin Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişlerince soruşturulmasına "olur" veren Başbakan'ın isteğiyle, Genel Müdür Yardımcılığına Muhsin Mete'yi atamasının da Demiröz'ü by-pass olduğu konuşuluyor.

AVCI MI, KARACA MI?

Demiröz ayrılmadan yerine getirilecek isimler üzerinde spekülasyonlar yoğunlaştı. Yeni seçilecek RTÜK üyeleriyle birlikte görevi sona erecek olan RTÜK Başkanı Fatih Karaca'nın TRT Genel Müdürlüğü için kulislerin başladığı iddialar arasında. TRT Genel Müdürlüğü için kulislerde dillendirilen bir başka isim de Başbakan'ın danışmanı Prof. Dr. Nabi Avcı.

Haber: Ergun Avcı
Kaynak: www.sabah.com.tr