BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.443,87
HABER /  GÜNCEL

Boksta hedef şampiyonluk

Kayışdağı Spor Kulübü Boks Takımı, 7-10 Kasım tarihleri arasında Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Boks Şampiyonası’na katılacak.

Abone ol

Kayışdağı Spor Kulübü Boks Takımı, şampiyonada 5 sporcu ile yer alacak. İki sporcu gençler, 3 sporcu da yıldızlar kategorisinde mücadele edecek.

Şampiyona öncesi Kulüp Başkanı Hüseyin Şahin,  Kayışdağı Spor Kulübü Tesislerinde basına ve kulübün sponsorlarına bir kahvaltı verdi. Kahvaltıya; Ataşehir Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Ekrem Köse, Kayışdağı Mahallesi Muhtarı Zeynel Özdemir, Derya Marketler’in sahibi Ayhan Şahin ile kulüp bakanları katıldı.
Kayışdağı Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Şahin ve Boks Takımı Baş Antrenörü Enver Yılmaz kahvaltı sonrası basın açıklamalarda bulundu.

Kayışdağı Spor Kulübü Boks Takımı Baş Antrenörü Enver Yılmaz mevcut olanaklarının yetersizliğine karşın katıldıkları turnuvalarda başarılı sonuçlar aldıklarını ifade ederek “Kız erkek toplamda 33 sporcumuz var. Celal Yardımcı İlköğretim Okulu’nun spor salonunun üst katında çalışıyoruz. Olanaklarımız yetersiz. Kulüp başkanımız Hüseyin Şahin ve Ayhan Şahin’nin destekleriyle, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak olanaklarımız yetersiz. Bizden başarı isteniyorsa şartlarımızın düzeltilmesi gerekiyor. Biz başarıyı yoktan var ettik. Ülkemizde amatör spora destek yok. Bu durum sadece burası için değil her yer için geçerli” dedi.

Yılmaz, başarı geldikçe destek verildiğini, öncesinde herhangi bir desteğin söz konusu olmadığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Çalışmalarımızı Celal Yardımcı İlköğretim Okulu’nda sürdürüyoruz. Orada da çalışmamız istenmiyor. Bize olumsuz bir bakış var. Biz sporcularımızdan bir kuruş bile almıyoruz. Gerekirse cebimizden de para harcıyoruz. Ama okul müdürü ‘Ben burayı saatlik kiraya vereceğim. Kirasını verirsen kal yoksa çık!’ dedi. Biz de okul müdüründen resmi olarak çıkmamızı istediğini belirten bir yazı istedik. Böyle yaparsanız sporcularımızla okulun önüne gelir eylem yaparız, bizi salondan kovuyorlar diye basını da çağırırız dedik. Şu an sesini çıkartmıyor ama sporcularımıza ‘Burada ne işiniz var, niye geliyorsunuz?’ diyor  Biz sanki orada sığıntı gibiyiz. Üvey evlat muamelesi görüyoruz. Bizim için önemli olan başarıdan çok, spor yapmak, sporcularımızı topluma kazandırmak. Sporda, sportif başarıdan çok sporun toplumsal işlevi daha önemli…  Disiplinli, düzenli çalışma sonucunda başarı da geliyor.”

 Kayışdağı Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Şahin de yaptığı açıklamada boks takımlarının yeni kurulmasına karşın başarılı sonuçlar aldığına vurgu yaparak “Bizim her şeyden önce bir salona ihtiyacımız var. Çalışmalarımızı yaptığımız okul müdürünün ‘Ne işiniz var burada?’ şeklinde bir bakışı var. Salonumuz olması durumunda çok daha başarılı olacağımıza inanıyoruz. Geleceğin sporcularını yetiştireceğimizi düşünüyoruz.