BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.440,34
HABER /  GÜNCEL

Bodrum Ortakent'de yangın yayılıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent beldesinde makilik alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisi ile hızla büyüyerek Konacık ve Bitez beldelerine kadar ulaştı.

Abone ol

Ortakent beldesinde bulunan Aquapark yakınlarında çıkan yangın, rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyerek Konacık Açıkkırlar mevkii ve Bitez beldesini etkilemeye başladı. Ortakent Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangına, bütün belde belediyelerine ait itfaiye ekipleri de katıldı. Söndürme çalışmalarına itfaiye ekiplerinin yanı sıra 1 uçak, 1 helikopter, 2 arazöz, 50 orman işçisi ve Bodrum AKUT ekibi de katıldı.

Yerleşim bölgelerine 100 metre kadar yaklaşan yangına, arazi koşulları nedeniyle güçlükle müdahale ediliyor. Yangın çıkan bölgede polis ekipleri de geniş güvenlik önlemleri alarak hazır bulundu. Yetkililerden alınan ilk bilgilere göre, yaklaşık 80 hektarlık alanın yandığı öğrenildi. Yangına müdahale sırasında bir itfaiye işçisi ise dumanlardan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Havadan ve karadan müdahaleler devam ederken, hızla büyüyen yangın kontrol altına alınamıyor.

CİHAN