BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.410,42
HABER /  DÜNYA

Olimpiyatlar olmazsa sebebi Gezicilerdir

20’inci Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri’ne katılan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, siyaset meydanını er meyd...

Abone ol

20’inci Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri’ne katılan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, siyaset meydanını er meydanına benzeterek, “Biz doping kullanmadan siyaset yapıyoruz” dedi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 20’inci Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri’ne katıldı. Çok sayıda kişinin izlediği müsabakalarda er meydanına çıkan Bakan Bağış, güreşen başpehlivanları tebrik etti. Kuraların çekilmesinin ardından başpehlivanlar er meydanına çıktı. Bakan Bağış, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile müsabakaları dikkatle izledi. “Türkiye’nin başpehlivanı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan selamını getirdim” sözleriyle vatandaşlara hitap eden Bakan Bağış, şunları söyledi:
“Biz de siyasetin er meydanında sizlerden aldığımız güçle sizler adına ter döküyoruz. Hamdolsun Türkiye her geçen gün daha ileri noktalara gidiyor. Eskiden siyasetin er meydanında fazla yürekli, cesur görme imkanımız yoktu. Ama AK Parti kurulduğundan beri Başbakanımızın önderliğinde çok şükür biz kispetleri yırttırmıyoruz. Ama Türkiye’yi her daim ileri götürüyoruz. Türkiye güçleniyor, Türkiye büyüyor. Allah’ın izniyle bu ata sporumuzda olduğu gibi biz doping kullanmadan siyaset yapıyoruz. Çünkü bizim dopingimiz millet sevgisidir, coşkusudur. Biz, halktan aldığımız güçle önce Hakk’a, sonra halka güvenerek çıktığımız bu siyaset yolunda Türkiye’yi her geçen gün güçlü, aydınlık yarınlara doğru taşıyoruz.”

“OLİMPİYATLAR İSTANBUL’DA OLMAZSA SEBEBİ GEZİ PARKÇILAR”
İstanbul’u dünyadaki en güzel şehirlerden biri olarak tanımlayan Bakan Bağış, “İstanbul dünyadaki bütün sıfatlara layık. Ama inşallah İstanbul’un tek eksikliği olan olimpiyat sıfatı eklenecek. İnşallah Eylül ayında İstanbul 2020 yılında İstanbul olimpiyatlara ev sahipliği yapacağına dair karar alınacak. Ama şunu da bilmenizi istiyorum. İstanbul’un bugüne kadar olimpiyatlara ev sahipliği yapmamış olması İstanbul’un değil, olimpiyatların eksikliğidir. Bugüne kadar çoğunluğu Müslüman olan bir şehre yapılmayan olimpiyatların iki kıta üzerinde kurulu bir şehirde yapılmasının vakti gelmiştir. Taksim Gezi Parkı’nda olay çıkaranlar iki kez yazılı müracaatta bulundular. İstanbul’un olimpiyat adaylığını düşürmesini talep ettiler, çok şükür başaramadılar. İstanbul olimpiyatları alamazsa onlar yüzünden alamayacak” dedi. Bakan Bağış, ne olursa olsun olimpiyatların İstanbul’da yapılacağına inandığını belirtti.
Saatler süren müsabakanın ardından başpehlivan Şaban Yılmaz altın kemerin sahibi olurken, Bakan Bağış için yarışan Güngör Ekin ikinci oldu. Sancaktepe’nin başpehlivanı olan Şaban Yılmaz, Rabia işareti yaparak Mısır’da yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.