BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Böcek soruşturmasında flaş gelişme

Böcek soruşturmasında tutuklanma talebi mahkemece reddedilen 5 polis hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Müvekkil avukatı Mehmet Sürer, “Mü...

Abone ol

Böcek soruşturmasında tutuklanma talebi mahkemece reddedilen 5 polis hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Müvekkil avukatı Mehmet Sürer, “Müvekkillere biz akşam ulaştık ve durumu da izah ettik. Gece Ankara’ya gelip sabah teslim olacakları şeklinde bir konuşmamız olmuştu ama henüz ben kendileri ile iletişim kuramadım” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ofisinde bulunan böceklerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişiden 5’inin çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece serbest bırakılmasına savcı Durak Çetin’in yaptığı itiraz kabul edildi ve 5 polis memuru hakkında yakalama kararı çıkartıldı.
Ankara Adliyesine gelen müvekkil avukatı Mehmet Sürer, karara itirazda bulundu. Adliye önünde açıklamada bulunan Sürer, Cumhuriyet Savcısı itirazı üzerine müvekkillerin serbest bırakılması kararına 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nden yakalama kararı verildiğini belirterek, “Akşam 18.00 bu karar çıktı. Yakalama bürosuna da karar gönderildi. Müvekkillere biz akşam ulaştık ve durumu da izah ettik. Gece Ankara’ya gelip sabah teslim olacakları şeklinde bir konuşmamız olmuştu ama henüz ben kendileri ile iletişim kuramadım. Mahkemenin vermiş olduğu karara karşı bizde yasal itiraz hakkımızı hazırlayıp mahkemeye sunduk. Bununla ilgili 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nden karar çıkmasını bekliyoruz. Müvekkiller eğer Ankara’ya döndülerse bugün dönmedilerse yarın sabah kolluk kuvvetlerinin işlem yapmasına fırsat vermeden adliyeye çıkarım mahkemeye çıkmalarını sağlayacağız. Normalde bir süre yok yakalana kadar işlem devam ediyor. Şu anda Ankara’ya gelmiş olabilirler tam emin değilim ama öyle konuşmuştuk sabah Ankara’da olacaklarını biliyorum. Dilekçeyi az önce mahkemeye sunduk. Neticesini bekleyeceğiz belki bugün belki yarın karar çıkar. 10. Ağır Ceza Mahkemesi kendi kararını yeniden değerlendirecek kabul edebilir de bizim taleplerimizi, kabul etmezse 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne karar vermek üzere gönderecektir. Muhtemelen bugün çıkmaz diye bekliyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)